Wingnut Wings Modele 1:32 I w.ś.

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Wingnut Wings Modele 1:32 I w.ś.

Postprzez CzarekB » piątek, 17 kwietnia 2009, 13:56

Ale kicha !
Nie wracam do Polski, siedze w zgnilym kapitalizmie, tutaj takich cyrkow na razie nie ma.
Czarek.

P.S.
Wlasnie wczoraj doszla do mnie paczka z LVG i SE5a. Odlot totalny.
C.
Ostatnio edytowano piątek, 17 kwietnia 2009, 14:43 przez CzarekB, łącznie edytowano 1 raz
Czarek.
CzarekB

Reklama

Postprzez wojtek_fajga » piątek, 17 kwietnia 2009, 14:40

Też zamówiłem te modele. Jednak DHL z Gdańska zażyczył sobie tylko upoważnienia mailem i w tej samej formie numery NIP i PESEL. Żadnych kserokopii ani wysyłania zwykłą pocztą nie chcieli. Widać co oddział, to obyczaj...
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez iras67 » piątek, 17 kwietnia 2009, 14:48

Wojtek- mam nadzieje że Bristola do projektu grupowego....również :P
iras67

Postprzez Mecenas » piątek, 17 kwietnia 2009, 17:59

CzarekB napisał(a):Ale kicha !
Nie wracam do Polski, siedze w zgnilym kapitalizmie, tutaj takich cyrkow na razie nie ma.
Czarek.

P.S.
Wlasnie wczoraj doszla do mnie paczka z LVG i SE5a. Odlot totalny.
C.

A możesz mnie przygarnąć? Mogę zamieszkać w Twojej piwnicy ;P

Modele z Wingnuts' faktycznie wyglądają odjazdowo. Szkoda, że skala trochę za duża dla mnie. Nie opanowałem jeszcze 48 to się do 32 pchać nie będę... Panowie Klienci, liczę (koledzy pewnie również) na opis zawartości pudełek zarówno słowny jak i obrazkowy :) Udanej zabawy życzę i szczerze zazdroszczę! :)
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » piątek, 17 kwietnia 2009, 18:10

Robert Latosiński napisał(a):DHL wymaga tych dokumentów podobno tylko przy pierwszym kontakcie.

wymaga bezsasadnie. nie musisz się godzić na to, zeby załatwiali procedurę celną w twoim imieniu. możesz to robić sam. wtedy też ty piszesz wyjaśnienie do urzędu,m że koszt wysyłki był wliczony w cenę. tych z dhl to wali, ich to nie kosztuje ni wiecej, ni mniej, palcem w tej sprawie nie kiwną
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez wojtek_fajga » piątek, 17 kwietnia 2009, 18:11

Mecenas napisał(a): Panowie Klienci, liczę (koledzy pewnie również) na opis zawartości pudełek zarówno słowny jak i obrazkowy :)

Rzuć lepiej okiem na ich stronę www. Nie sądzę, że jest sens jakieś inboxy czy opisy robić...
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez CzarekB » piątek, 17 kwietnia 2009, 18:33

A możesz mnie przygarnąć? Mogę zamieszkać w Twojej piwnicy ;P

Jaja sobie robisz ? Predzej bym Cie w sypialni z zona zakwaterowal ;o)

Rzuć lepiej okiem na ich stronę www. Nie sądzę, że jest sens jakieś inboxy czy opisy robić...

Swiete slowa, to co maja na stronie to najlepsze inboxy jakie moga byc.
Czarek.
CzarekB

Postprzez Mecenas » piątek, 17 kwietnia 2009, 18:43

A czy Twoja żona pozwoli mi kleić modele w tej sypialni? Jak nie, to wybieram piwnicę...

Nie no Panowie, strona jest świetna, już dawno ją oglądałem. Sęk w tym, że ja chciałbym usłyszeć opinię finalnego odbiorcy, który tymi ręcami rozpakował zawartość. Sam wiem jakie fotki się wrzuca na oficjalną stronę producenta, co i jak pokazać żeby wyglądało cacy. Może to polskie zboczenie, ale średnio ufam producentowi, który zachwala swój towar.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez wojtek_fajga » piątek, 17 kwietnia 2009, 19:41

To może tu:
http://www.theaerodrome.com/forum/models/40823-wingnut-wings-website-up.html
http://www.theaerodrome.com/forum/models/40939-wingnuts-1-32-junkers-j1-received.html

Chyba też Czarek się wypowiedział:

CzarekB napisał(a):Wlasnie wczoraj doszla do mnie paczka z LVG i SE5a. Odlot totalny.
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez CzarekB » piątek, 17 kwietnia 2009, 21:00

Mecenas, pamietasz jak kilkanascie lat temy zaczely sie pojawiac nowe modele samolotow z WW I w wykonaniu Eduarda w 1/48 ?
Jaki to byl wtedy szok i przyjemnosc ? Dokladnie takie same odczucie mam teraz jak patrze na te Wingnutsy ( sorki za karkolomne slowo )
To nie jest nowy Emil Eduarda czyli powiekszony model z 1/48, to sa modele w skali 1/32. Poziom detali jest znakomity, jest sporo elementow srodka, wlasciwie wszystko co potrzeba, sa silniki i to SILNIKI a nie silniczki. Detale wygladaja niesamowicie, sa czyste i wyrazne. No i widac tez ze ktos pomyslal co robi. Sposob wykonania na przyklad siedzen jest niesamowity, tak samo jak sznurowania, rib tapes, sa przygotowane miejsca na naciagi, nie trzeba nic wiercic, sa gotowe otworki.
Jest tez sporo elementow alternatywnych, smigla dwu lub cztero lopatowe, SE5a ma dwa kadluby, jeden normalny drugi z luznym plotnem. Osobiscie nie podoba mi sie to zbytnio ale to kwestia gustu. Zrobione jest to swietnie ale ja jakos nie moge sie do tego przekonac.
Modele nie maja duzo blaszek, i dobrze. Choc prawde mowiac to brakuje mi elementow blaszanych na koszulki chlodzace karabinow maszynowych. Tutaj chyba moze PART blysnac ?
Ogolnie modele sa znakomite, nie wiem jak sie beda skladac bo jeszcze nie probowalem. To co widzisz na zdjeciach na stronie producenta jest i w pudelku, bez lipy i naciagania, powiem Ci ze w pudelku wyglad to lepiej niz na zdjeciach.
To tyle,
Czarek.
Czarek.
CzarekB

Postprzez iras67 » piątek, 17 kwietnia 2009, 21:40

Mi, ale mówię to tylko widząc zdjęcia, nie podobają się takie dosyć grube przerysowane trochę wzmocnienia płótna na poszyciu.
Jednak to nie jest jakaś znaczna wada.Widać to na usterzeniu Se5a i skrzydłach Bristola .Szkoda że ten ostatni nie ma opcji z HS.
Poza tym chyba się skuszę na wszystkie...
Jakie jest tworzywo :?: bo tego nie widać :mrgreen: .Pytam się bo taki model sporo ciąży...
iras67

Postprzez Mecenas » sobota, 18 kwietnia 2009, 10:15

CzarekB napisał(a):Mecenas, pamietasz jak kilkanascie lat temy zaczely sie pojawiac nowe modele samolotow z WW I w wykonaniu Eduarda w 1/48 ?

Przykro mi Czarku, ale nie pamiętam. Kilkanaście lat temu sam miałem kilkanaście lat i dość średnio interesowało mnie profesjonalne modelarstwo i tak specyficzna tematyka...

Dziękuję Wam bardzo za pomoc. Dokładnie takiej opinii odbiorcy oczekiwałem, czysto subiektywnej o tym jakie wrażenie robi model po jego otwarciu. Wiele razy już czytałem świetne opinie i piękne in-boxy a sam model wywoływał pozakupowy dyskomfort. Ostatnio np. mój F.2b z Rodenu w 1:48.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez CzarekB » sobota, 18 kwietnia 2009, 12:58

No Roden w 1/48 przy Wingnuts w 1/32 to jak ......trudno mi znalezc porownanie, powiedzmy Opel Astra a BMW 5 ?
Jak na razie wszystko mnie w tych modelach cieszy, tak modele jak i cale firma, wlacznie z cenami.
Czarek.
Czarek.
CzarekB

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 08:48

No i właśnie pojawiła się kolejna recenzja zestawu Wingnuts

Recenzja LVG C.VI
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Robert Latosiński » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 09:18

Ciąg dalszy nowozelandzkiej przygody.
Próbuję przekonać celników w Pyrzowicach, że koszty wysyłki rzeczywiście zawarte są w cenie modelu, narazie upierają się przy braku odpowiedniej adnotacji na dokumentach przesyłki. Wysłałem in skan potwierdzenia zapłaty z PayPala, może ich przekona.

W tak zwanym międzyczasie napisałem do Wingnut Wings. Odpowiedź przyszła natychmiast. Richard Alexander, twórca i koordynator całego projektu obiecał na przyszłość zaznaczać w papierach, że towar zawiera koszty wysyłki, oraz że wysyłka jest bezpłatna na cały świat. Może pomoże.
I na to wszystko z zagranicy patrzą , bo dużo zagląda ...
Robert Latosiński

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie