PzKpfw VI Tiger - Hachette - 1:16

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

PzKpfw VI Tiger - Hachette - 1:16

Postprzez DarkWing » wtorek, 11 lutego 2014, 15:24

Przedstawiam galerię świeżo ukończonego kota.....

PzKpfw VI Tiger - model w skali 1:16 pochodzi z kolekcji Hachette. Jest zbudowany z plastiku oraz metalu. Posiada pełne wnętrze (widoczne na zdjęciach w wątku warsztatowym), ruchomą wieżę, lufę oraz w pełni działający układ jezdny.
Model z racji wydawnictwa oraz pewnych uproszczeń wynikających z konstrukcji nie jest doskonały. Osobiście niczego nie poprawiałem i nie zmieniałem. Starałem się zrobić go jak najdokładniej z tego co było.
Malowanie.... hm... po wielu wątpliwościach i dyskusji zdecydowałem się na:

Obrazek
Kamo w miarę podobne ale numer wozu inny.... Pewnie jest to błędne z oryginałem ale nie dbałem o to zbytnio. Model podoba mi się i jestem zadowolony z jego wykonania...
Pomijając wyżej wspomnianą merytorykę sami proszę zobaczcie jak mi to wyszło i oceńcie modelarską robotę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dwa ostatnie zdjęcia przedstawiają moja skromną rodzinkę pojazdów w 1:16... skromna ale powoli rosnącą.
Obrazek

Obrazek

W dalszej kolejności do istniejących modeli dołączy Renault Ft-17 oraz Tygrys Królewski oraz amerykańska półgąsienicówka.
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Reklama

Re: PzKpfw VI Tiger - Hachette - 1:16

Postprzez witek613 » środa, 12 lutego 2014, 07:58

Ładna kolekcja ,i wreszcie masz w niej jedynego i niepodważalnego króla :) Bardzo dobre wykonanie ! Zazdroszczę miejsca do trzymania takich ponadwymiarowych modeli :)
witek613

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli