Ma to być stock, jedynie dokleiłem przewody wysokiego napięcia. Zamierzam też dorobić przewód do chłodnicy.

Katalizator pomaluję na brąz. Weathering na pewno nie zostanie, prawdopodobnie zmienię jego kolor na bardziej ciemny: błoto, rdza. Zrobie też płukankę.

Trochę zaszalałem i pomalowałem kloce na czerwień.

Spartoliłem, potraktowałem to klejem do plastiku zamiast wikolem.

[Zrezygnowałem z czerwono-brązowego wnętrza. Zdecydowalem się na kolor: czerń i szary, w którym rownież były produkowane. Wszystkie części stoją na "sucho", czyli bez kleju. Podłoga wyłożona flockiem.

Komora silnika nie jest pomalowana. Będzie miała kolor kasty. Jak wcześniej pisałem doklejone są przewody. Silnik, a raczej jego część stoi na sucho.
To jeszcze wczesna faza sklejania. Mile widziana pomoc i komentarze (te pozytywne bardziej).Poziomem jeszcze jestem żółtodziobem modelarskim.
EDIT: 5 maja 2009, 16:30
Prace nad modelem posuwają się do przodu.

Kasta otrzymała podkład i nałożone zostały 3 cieńkie warstwy spreju Tamiya TS-14. Następnie zamaskowałem to co ma zostać czarne.

Kasta miała być pomalowana na kolor ts-7 racing white. Niestety kolor lakieru okazał się zbyt mleczny, wygląda jak kolor starych radzieckich lodówek. Chyba zasugerowałem się tym słowem "racing", ale lakier napewno się przyda na kolejne modele.

W tej sytuacji z pomocą przychodzi lakier samochodowy ,który bardziej przypomina biel.

Wnętrze sklejone. Brakuje jeszcze tylko kierownicy ,która niestety wpadła mi dopojemnika z farbą .Kierownicę zeszlifuję i ponownie pomaluje.

Do poprawy.
Ciąg dalszy nastąpi...