Solo napisał(a):Biały podkład, potem grubsza warstwa lakieru bezbarwnego błyszczącego, na koniec delikatna warstwa clear green zmieszanego z clear yellow.
Biały Gunze C na to GX100 po czym warstwa X-25/X-24 będzie w porządku?
Dzięki za pomoc!
Solo napisał(a):Biały podkład, potem grubsza warstwa lakieru bezbarwnego błyszczącego, na koniec delikatna warstwa clear green zmieszanego z clear yellow.
Solo napisał(a):Myślę że tak, aczkolwiek, po przemyśleniu, żeby to szkiełko było takie trochę bardziej mętne, może w ten sposób:
biały podkład, na to bezbarwny, potem jasnożółta warstwa (delikatnie) i na to dopiero clear green.
Solo napisał(a):Chodziło mi o to, jaki to jest typ dodatku: kabina, czy jakiś bardziej konkretny element, typu klapy hamulcowe?
Bo jak widzę dodatki Airesa, to w kabinie jest raczej jeden element panelu kontrolnego, a tutaj to jakby jego fragment.
Dlatego mnie to zaciekawiło.

portalus napisał(a):Jeśli jeszcze tego nie pomalowałeś to może zastanów się nad złotym i na to cienko zielonym clearem.
Oczywiście zanim zrobisz to na gotowo to może wcześniej sprawdź poszczególne koncepcje gdzieś z boku.
PaRazo napisał(a):Co prawda moja myśl może być trudniejsza do zrealizowania, ale wydaje się nie najgłupszaa im więcej sposobów wymienimy tym większe będziesz miał pole wyboru metody na zrobienie tej soczewki.
Soczewka wcale nie musi być z szarej żywicy. Można pomalować cały element na konkretne kolory, natomiast soczewki całkowicie się pozbyć wiercąc w jej miejsce otwór o takiej samej średnicy jak ta soczewka.
Następnie fajnie byłoby się zaopatrzyć w kolorowe wykałaczki, dokładnie takie:
tą zielonkawą oszlifować do wymiaru otworu, wyszlifować górną powierzchnię na kształt soczewki, wypolerować i włożyć we wcześniej wywiercony otwór.
Zabawy trochę jest, ale biorąc pod uwagę że nie musisz maskować tego do malowania to myślę że sposób też wart przemyślenia, tym bardziej że wywiercenie dziury i oszlifowanie to w zasadzie 20-30 minut roboty
Pozdrawiam

Solo napisał(a):A właśnie Bomi: czy ja dobrze widzę, że producent dał do tego zestawu szkiełko?
Jeśli tak, to żadne białe czy też żółte podkłady, tylko maluj mieszanką clear od razu szkiełko.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości