Polowanie na krety 45'

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Polowanie na krety 45'

Postprzez Adam Obrębski » sobota, 9 maja 2009, 22:35

To był owocny weekend, żebym jeszcze umiał zrobić foty coby moje twory na nich dobrze wyglądały to byłoby git :?
Zawsze mogło być lepiej, ale chyba zajarzyłem po co są cienie w malowaniu figur :lol: No i muszę wykombinować jakby tu zrobić bardziej trwałe i lższejsze w malowaniu podłoże bo ta sól i okruszki z płyty KG są strasznie podatne na uszkodzenia :/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I coś na bardziej neutralnym tle:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Reklama

Re: Polowanie na krety 45'

Postprzez rollingstones » niedziela, 10 maja 2009, 09:17

Coś z tymi zdjęciami nie tak - jakieś takie ziarno na nich jest - moim zdaniemza bardzo je wyostrzasz.
Jednak z tego co widać to dynamiz malowania figur u Ciebie jest bardzo widoczny - zazdroszczę ;o)
Dobra robota
płotka
rollingstones

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 10 maja 2009, 09:46

Dzięki za opinię Seb, zdjęcia to dla mnie jeszcze pole na którym są wszędzie znaki zapytania :lol:
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez Ave » niedziela, 10 maja 2009, 13:27

Hej Adamie
Myślałem, że poszalejesz bardziej z cieniowaniem mundurów - w fotkach warsztatowych jakieś lekutkie cienie widać, ale w tych powyższych prawie wcale, więc łachy wyglądają strasznie jednolicie. Przy poprzednim szkopku pokazałeś, że umiesz lepiej ;o) No i z tego co widzę, zapomniałeś stojącemu panu domalować paski (czy raczej szelki) od ładownic - między nimi a pasem. No jak to tak? :)

Ale ogólnie winietka mi się podoba, elegancka. Fajnie, że masz pomysły (i motywację) na takie nieduże, ciekawe projekty.
Obrazek
Marcin
Ave

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 10 maja 2009, 15:22

Ave napisał(a):Hej Adamie
Myślałem, że poszalejesz bardziej z cieniowaniem mundurów - w fotkach warsztatowych jakieś lekutkie cienie widać, ale w tych powyższych prawie wcale, więc łachy wyglądają strasznie jednolicie. Przy poprzednim szkopku pokazałeś, że umiesz lepiej ;o) No i z tego co widzę, zapomniałeś stojącemu panu domalować paski (czy raczej szelki) od ładownic - między nimi a pasem. No jak to tak? :)

Z tymi paskami to faktycznie, też się nad tym zastanawiałem... ale wiadomo, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu, teraz wiem i wszystko można nadrobić :)
A co do cieniowania to ciągle jeszczcze "tego" nie czuję, przymierzam się do jakiejś większej figurki, może wtedy będę mógł zebrać trochę doświadczeń i przerzjucić je na mniejszą skalę

Ave napisał(a):Ale ogólnie winietka mi się podoba, elegancka. Fajnie, że masz pomysły (i motywację) na takie nieduże, ciekawe projekty.

Dzięki, a to wszystko w ramach treningu nad figurkami :mrgreen: Pomalować i wyrzucić się nie opłaca, a gdy dorobię coś co tworzy jakąś całość to może wyrobie na następne kukiełki coby się w końcu czegoś nauczyć. Już nie mogę się doczekać czasu, gdy po studiach wszystkie cuda będą stały w gablotkach, teraz niestety nie mam ku temu możliwości, więc robie jak umiem najlepiej, ale staram się nieprzywiązywać...
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez Anioł » niedziela, 10 maja 2009, 22:33

Fajna scenka zainspirowana ciekawym zdjęciem.
Też sądzę, że przydałoby się większe cieniowanie figurek i terenu.
Warto byłoby popracować jeszcze nad osprzętem. Nie ma pomalowanych guzików, nakrętek od manierek.........
Pozdrawiam
Tomek A.
Anioł

Postprzez spiton » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 12:31

Dobry pomysł, dobra kompozycja, świetnie rozdarte portki, kiepsko pomalowane mundury, marne fotki.
Kolorystyka "ramki" gryzie się z kolorystyka dioramy.
Pozdrawiam
spiton

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek