Jak się chwalić, to się chwalić! Zrobiłem niesklejalnego Ił-a 2 M3 z Pruszkowa. Formy jedne z pierwszych (nie pamiętam daty, ale pudełko błyszczące). Nie zmieniło to jednak faktu, że jest on niesklejalny. Ale cóż, siła samozaparcia jest wielka

: szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla - w ten sposób można zrobić każdy model. Kalki dałem oryginalne, choć korciło mnie przez moment, by zastosować Mastercrafta (tam są nawet paraboliczne białe linie przed oszkleniem). Linie sobie darowałem, gdyż miał to być Vintage style, a gdy się to sklejało, mało kto wiedział o tych liniach, a internetu jeszcze nie było. O ile mi się dobrze wydaje, dopiero wkraczały komputery ZX Spectrum

{Niektórzy w tamtych czasach nazywali zwykłe kalkulatory komputerami

}
Oto moje dzieło:

Oceńcie sami. Od siebie dodam, że modyfikacją jest zrobiony przeze mnie reflektor w lewym skrzydle. Jakoś mi go brakowało

Co do kolorów: oparłem się na Pactrze. Nie pamiętam numerów, ale były to kolory polecane do tego modelu (nie przez ZTS Plastyk, ale historyków modelarstwa). To, co wygląda na kolor szary, w rzeczywistości jest zielono-szarym. Oceńcie sami oddaję się na żer krytykom

Pozdrawiam serdecznie - Jarosław Gucwa.