1/35 Tamiya 35138 T-34/85

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

1/35 Tamiya 35138 T-34/85

Postprzez JakubStatek » sobota, 22 lutego 2014, 14:09

Witam. Chcę rozpocząć nowy wątek. Jest to T-34/85 firmy Tamiya. Model ten ma należeć do Ludowego Wojska Polskiego :roll:
Będzie to mój 6 model i mam nadzieję ze pomożecie.
Obrazek
Ten element jest to du*y
Obrazek

Model będe miał dobiero w marcu:. :D
Ostatnio edytowano niedziela, 23 lutego 2014, 16:33 przez JakubStatek, łącznie edytowano 1 raz
Modelarstwo jest dla dużych i małych , starych i młodych.
JakubStatek

Reklama

modele polskich samolotów

Re: 1/35 Tamiya 35138 T-34/85

Postprzez Michal » niedziela, 23 lutego 2014, 15:06

Jasne że pomożemy! W przypadku T-34 na początku warto się zdecydować an konkretny wóz, bo dwóch jednakowych frontowych 34-ek właściwie nie było. Jeżeli obrazek na pudełku odpowiada zawartości to patrząc na wieżę masz wóz z fabryki 183. Takie w LWP były. Z ważniejszych elementów do dopasowania do oryginału pozostają koła (pełne lub z otworami ulgowymi, na zdjęciu są pełne) i kopułka dowódcy (z włazem dwuczęściowym - starsza - lub z jednoczęściowym - nowsza).
Michal

Re: 1/35 Tamiya 35138 T-34/85

Postprzez JakubStatek » niedziela, 23 lutego 2014, 16:00

Michal napisał(a):Jasne że pomożemy! W przypadku T-34 na początku warto się zdecydować an konkretny wóz, bo dwóch jednakowych frontowych 34-ek właściwie nie było. Jeżeli obrazek na pudełku odpowiada zawartości to patrząc na wieżę masz wóz z fabryki 183. Takie w LWP były. Z ważniejszych elementów do dopasowania do oryginału pozostają koła (pełne lub z otworami ulgowymi, na zdjęciu są pełne) i kopułka dowódcy (z włazem dwuczęściowym - starsza - lub z jednoczęściowym - nowsza).
Niestety nie będzie to pojazd LWP bo kolega dał mi taki zestaw zamiast tego co chciałem i mam teraz to :-/ Obrazek

co oznacza ze pojazd ten będzie rosyjski.

znalazłem fotke tego pojazdu

Obrazek

TERAZ UWAGA: I muszę zwrócić się o pomoc do was. Jakie rosyjskie jednostki walczyły w Polce W 44 roku. Potrzebuję zdjęcia i informacje.

A co to włazu to on ma taki
Obrazek

Pozdrowienia Jakub z Islandi
Modelarstwo jest dla dużych i małych , starych i młodych.
JakubStatek

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat