FESTIWAL MODELARSKI KRAKÓW 2014

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

FESTIWAL MODELARSKI KRAKÓW 2014

Postprzez JGucwa » niedziela, 7 lipca 2013, 21:13

Witam wszystkich Forumowiczów.
Na zebraniu IPMS Kraków, które odbyło się w dniu dzisiejszym ustaliliśmy, że festiwal w 2014 r. odbędzie się w dniach 31 maja-1 czerwca.
W związku z powyższym już dziś serdecznie zapraszam zainteresowanych. Proszę jednak o cierpliwość - szczegóły będą podane w terminie późniejszym.
Pozdrawiam serdecznie - Jarosław Gucwa.
JGucwa

Reklama

modele polskich samolotów

Re: FESTIWAL MODELARSKI KRAKÓW 2014

Postprzez JGucwa » czwartek, 13 lutego 2014, 09:22

Przypominam o festiwalu w Krakowie.
Trwają końcowe ustalenia. Niedługo szczegółowa informacja.
Pozdrawiam serdecznie - Jarosław Gucwa.
JGucwa

Postprzez IPMS_Krakow » czwartek, 20 lutego 2014, 22:20

Miło mi poinformować, że Festiwal Modelarski KRAKÓW 2014, organizowany od kilku lat przez IPMS Kraków odbędzie się zgodnie z naszymi zapowiedziami w dniach 31.05-01.06.2014.
W tegorocznej edycji jedyną znaczącą zmianą w porównaniu z poprzednimi imprezami będzie nowa lokalizacja Festiwalu.
Wielu modelarzy, sympatyków i odwiedzających na pewno ucieszy fakt, że nasza impreza odbędzie się w głównym gmachu Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie. Znacznie większa powierzchnia wystawiennicza, łatwiejszy dojazd i spory parking przy Muzeum to nie jedyne zalety tej lokalizacji. Oprócz naszych modeli będzie można zwiedzać i podziwiać m.in. odremontowany Mały Hangar z samolotami z okresu I wojny, Junkersa Ju-52 oraz wiele nowych eksponatów.
Podobnie jak w poprzednich edycjach na Festiwal zapraszamy modelarzy plastikowych i kartonowych, gdyż konkurs zostanie rozegrany tradycyjnie w obu – kartonowych i plastikowych – kategoriach.
Wszystkie informacje, regulamin, szczegóły dotyczące rejestracji oraz karty startowe – będą zamieszczane na naszej stronie – http://www.ipmskrakow.pl oraz na forach modelarskich.
Zapraszamy
IPMS_Krakow

Postprzez Maciek_66 » wtorek, 25 lutego 2014, 12:20

Próbowałem wejść na stronę IPMS Kraków, ale każe mi coś instalować (do video) i nie mogę zamknąć tego okna z instalacją. To tak musi być?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez ergie » wtorek, 25 lutego 2014, 13:39

Mam to samo. Przy okazji oprogramowanie antywirusowe podaje mi, że plik do zainstalowania który kryje się pod tym oknem to koń trojański.
Modelarstwo redukcyjne jest mocno przereklamowane. Pasjonujące jest budowanie dioram.
ergie

Postprzez IPMS_Krakow » wtorek, 25 lutego 2014, 21:02

Dziękujemy bardzo za info. Problem jest już zgłoszony u administratora. Mam nadzieję, że awaria zostanie szybko usunięta.
IPMS_Krakow

Postprzez Maciek_66 » środa, 26 marca 2014, 18:24

Kiedy będą bardziej szczegółowe informacje?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez Akahoshi » piątek, 28 marca 2014, 12:37

IPMS_Krakow napisał(a):W tegorocznej edycji jedyną znaczącą zmianą w porównaniu z poprzednimi imprezami będzie nowa lokalizacja Festiwalu.
Wielu modelarzy, sympatyków i odwiedzających na pewno ucieszy fakt, że nasza impreza odbędzie się w głównym gmachu Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.

Mnie się tam osobiście bardziej podobało w MWP. Przede wszystkim dzięki naturalnemu oswietleniu.
(...) łatwiejszy dojazd (...)

Mam nadzieję, że do tego czasu skończą remont Al. Jana Pawła II, bo w tym momencie, to dojazdu do Muzeum praktycznie nie ma.

A tak poza tym to nie mogę się doczekać :mrgreen:
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Postprzez Sherman » poniedziałek, 31 marca 2014, 14:22

Akahoshi napisał(a):Mnie się tam osobiście bardziej podobało w MWP. Przede wszystkim dzięki naturalnemu oswietleniu.

MAK, nie MWP :lol: Niestety zmieniły się warunki i IPMS nie miał możliwości zorganizować konkursu tam gdzie w latach poprzednich.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez ergie » poniedziałek, 31 marca 2014, 18:38

Szkoda tylko, że festiwal będzie się odbywał przed otwarciem wystawy o IWŚ. A co dojazdu to jest całkiem spokojny. Sam go ostatnio przetestowałem. Należy tylko jechać nieco na około.
Modelarstwo redukcyjne jest mocno przereklamowane. Pasjonujące jest budowanie dioram.
ergie

Postprzez Maciek_66 » poniedziałek, 31 marca 2014, 18:54

Mam nadzieję, że koledzy podpowiedzą którędy dojechać. Ale kiedy będą informacje dotyczące konkursu?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez imek46 » poniedziałek, 31 marca 2014, 18:59

Z tego co mi ostatnio mówił Tadzio Wroński to muzeum AK zażądało sobie opłat za imprezę u nich.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Sherman » poniedziałek, 31 marca 2014, 20:27

imek46 napisał(a):Z tego co mi ostatnio mówił Tadzio Wroński to muzeum AK zażądało sobie opłat za imprezę u nich.

Owszem, XXX zł za dwa dni. :lol:

Zostańmy przy zasadzie, że tajemnic handlowych jako gentlemani nie zdradzamy.
Draz
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez ergie » poniedziałek, 31 marca 2014, 20:34

Maciek_66@ Sytuacja dojazdowa zmienia się dość dynamicznie, choć cały czas dojazd jest raczej mało upierdliwy. Myślę, że najlepiej będzie podać trasę dojazdu tak 1 tydzień przed imprezą. Ostatecznie zrobi się punkt zborny i pojedziemy kolumną ;)

PS.
No tak, zwiedzający walą do nich drzwiami i oknami, więc muszą jakoś przesiewać ten niekontrolowany tłum gości. :mrgreen:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 marca 2014, 21:02 przez ergie, łącznie edytowano 2 razy
ergie

Postprzez Tenzan » poniedziałek, 31 marca 2014, 20:38

Witam,
prośba do obecnego Moderatora czytającego wpisy szanownych Wpisowaczy.
Proszę uprzejmie o bardziej rygorystyczne podejscie do swojej funkcji i uciecie powstajacego od kilku wpisów szamba.
Jeżeli teraz będziemy się obrzucać .... to w trakcie imprezy i po będziemy pływać niczym jak na Narodowym.
Jeżeli Panowie macie informacje finansowe dotyczące Muzeum AK w Krakowie, proponuję skontaktować się z właściwym Urzędem Skarbowym.

Bez pozdrowień i bez miłego dnia,
Tenzan

Następna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea