Uwagi odnośnie działania

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Uwagi odnośnie działania

Postprzez SOPOL73 » sobota, 25 kwietnia 2009, 13:10

Ręce opadają jak to forum funkcjonuje.Chcę wystawić model samolotu w galerii piszę obszerny opis i co przy wstawianiu zdjęcia mam zapytanie o zalogownie klikam podgląd a tu wszystko znika może ktoś coś z tym zrobi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!: :!: . Nie może być tak że bez końca trzeba się na nowo logować :evil: już ponownie nie mam chęci się rozpisywać przy prezentacji modelu :-/
SOPOL73

Reklama

Re: Uwagi odnośnie działania

Postprzez piotr dmitruk » sobota, 25 kwietnia 2009, 13:39

Siedzę cały dzień i nie mam tego typu problemów, wiń raczej swoją sieć lub przeglądarkę.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Slash » sobota, 25 kwietnia 2009, 13:40

Wydaje mi się, że działa normalnie. Miałem taka samą sytuację ja Ty gdy pisałem pierwszego posta w obecnie śpiącej relacji z B-17. Jednak z mojego doświadczenia wynika, że całkiem długo musiałeś pisać. Mi się zdarza, że wyłączę firefoxa bez wylogowywania z forum, jak wchodzę za jakiś czas dalej jestem zalogowany ;o) W takim przypadku dobrze jest się posłużyć guzikiem przeglądarki "przejdź do poprzedniej strony", a najlepiej dłuższe posty pisać np. w Wordzie a następnie skopiować.
Slash

Postprzez SOPOL73 » sobota, 25 kwietnia 2009, 13:54

;o) Masz rację tak zrobię bo faktycznie długo pisałem a szkoda bo już wszystkiego nie pamiętam ale odtworzę. :?
SOPOL73

Postprzez michal.s » sobota, 25 kwietnia 2009, 14:02

Sesja wygasa dopiero po 1,5 godziny, jednak Twój dostawa internetu mógł między czasie zmienić Ci dynamiczny adres IP przez co silnik forum Cię wylogował. To jest normalne dla każdej strony w dzisiejszych czasach.

Na dzień dzisiejszy, ze wszystkich polskich for modelarskich, mamy najnowszy silnik obsługujący forum ze skryptem PHP.
To że u innych się nie wylogowuje po jakimś czasie to nie jest nic dobrego.
Proponuje dobrze skonfigurować przeglądarkę, zapisać w niej hasło do forum i problemów nie powinno być.

Przed wysłaniem postu warto też otworzyć nowe okno, otworzyć forum i zobaczyć czy jest się zalogowanym czy też nie.

Dodatkowo po raz kolejny powtórzę, forum jest w pełni kompatybilne z przeglądarką FireFox i Safari.
IE, Opera i inne wynalazki mogą nie radzić sobie z silnikiem w pełni.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Cichociemny » sobota, 25 kwietnia 2009, 14:45

Slash napisał(a):najlepiej dłuższe posty pisać np. w Wordzie a następnie skopiować

Jeszcze prościej, przed wysłaniem wiadomości lub podglądem użyć magicznych kombinacji ctrl+a, ctrl+c.
Cichociemny

Postprzez Archelaos » niedziela, 31 maja 2009, 23:13

Ja zawsze piszę dłuższe teksty najpierw w Wordzie czy innym edytorze tekstów. Za dużo postów mi zniknęło :D Poza tym w edytorze wygodniej się pisze.
Do postu wstawiam zdjęcia, a potem kopiuje i wklejam tekst - nie ma szans nie zdążyć.
Archelaos

Postprzez rzelu » piątek, 9 października 2009, 14:14

Mogę się zalogować na forum jedynie z komputera domowego.
Przy próbie z innego po dwu sekundach od zalogowania wywala mnie z powrotem na stronę startową, oczywiście bez żadnej informacji, że "błędne hasło" czy coś w tym rodzaju.
W obu przypadkach korzystam z Firefoxa.
www.ostfrontminiature.blogspot.com
rzelu

Postprzez michal.s » piątek, 9 października 2009, 14:18

Proszę wyczyścić system z wszystkich ciasteczek.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Powrót do Sprawy pwm.org.pl