Wszystkie rysunki wykonywałem w programie Corel 9 PL, a obecnie Corel 12 PL. Bazowy rysunek czyli sama kreska czarno-biała powstaje w module Corel draw, a następnie cieniowanie, malowanie kamuflażu, ślady eksploatacji itp. wykonuję w module Corel photopaint. Kolory są wiernie odwzorowane, ponieważ zawsze podczas wykonywania plansz barwnych korzystam z próbkowania kolorów kamuflażu na podstawie dostępnych zdjęć lub też próbek kolorów. Wyjątkiem są godła, które w całości wykonuję w module Corel draw, zawsze na podstawie oryginalnych zdjęć godeł na samolocie w zbliżeniach, chodzi głównie o zachowanie wierności ich odtworzenia.
Funkcja edytuj !!!LazyCat napisał(a):Teraz z "szybkiego i rozrywkowego" bedzie cos w rodzaju "poprawnego" modelarstwa.
Klopot to wlasnie beda kalkomanie. 007 - myslalem ze bez bialego lamowania wiec bylo by latwe, teraz mam zabitego klina

Białym obramowaniem nie musisz się przejmować, ponieważ zostało domalowane w późniejszym okresie eksploatacji samolotu w jednostce. Po remoncie samolot nie posiadał tych obwódek, zostały domalowane później i taki wygląd samolotu przedstawia mój rysunek. Zestaw godeł jednak był identyczny. Przedstawia to zdjęcie zamieszczone w jednym z postów powyżej.