Panowie dzięki za miłe słowa i zainteresowanie
Piotr, dzięki za pochwałę Junkersa. Przy okazji muszę Cię chyba przeprosić za nazwanie w Bytomiu Twojego Raduga X-20M gównianym samolotm....chodziło mi oczywiście o 'okupowany' statecznik pionowy

. Model na żywo robi niesamowite wrażenie. Trochę na wariata, ale miło było Cię poznać ... i skonfrontować Twoją facjatę z wizerunkiem z awatara
LazyCat:, faktycznie, zauważyłem to przed samym Bytomiem, ale starczyło mi siły tylko na dorobienie anteny, którą też zobaczyłem po wydrukowaniu fotki. Łopaty domaluję jak tylko znajdę trochę czasu i chęci
Spiton:, nie styrałem go zbytnio ponad to co dojrzałem na zdjęciach, czyli głównie solidne okopcenia i przetarcie do gołej blachy na prawym przejściu skrzydło-kadłub. Wrażenie czystości mogą potęgować bardzo jasne zdjęcia. Na żywo model jest trochę ciemniejszy i da się zauważyć jakieś tam cieniowanie. Poniżej fotka bardziej naturalnym świetle.

...i próby cieniowania

Jak znajdę trochę weny to jeszcze nad nim popracuję. Po obejrzeniu fotek widać, że przyda się pomęczyć wydechy, klapy podwozia i maszt antenowy.
Myślę, że materiał dowodowy do Fulmara pozwoli mi na trochę więcej szaleństw w tej kwestii