Przeglądając zapasy w szafie długo nie mogłem się zdecydować co dalej. Po skończonym Swordfishu Dewertus chciał Avengera. Jednak chyba jeszcze nie czuję się na siłach aby zmierzyć się z ogromna ilością blach do niego i wyklejaniem szkła.
Idąc za ciosem lotnictwa morskiego, które tak mnie kręci postanowiłem że na warsztat trafi japoński Pete. To jest drugi dwupłat który popełnię i ma sporo mniej naciągów. Generalnie powinno być łatwiej i przyjemniej. Zaopatrzyłem się w blaszki Edka, oraz dedykowane naciągi od Hasegawy. Generalnie model wypas. Wypraski cudo. O samym modelu troszkę wiem ale nie jest to wiedza dostateczna. Zwracam się do zacnego grona z pytaniem co w tym modelu trzeba koniecznie poprawić. Z dokumentacji wiem, że istnieje wydanie Maru Mechanic, oraz Famous Airplanes. Nie posiadam żadnego z nich. Mam tylko trochę zdjęć. Dlatego liczę na pomoc. Pudełko niby Limited Edition. Ja nic z tego Limited Edition po za kilkoma wersjami malowania tam nie widzę. No chyba że jest limitowany wózek na samolot
Fotka zestawu:

Trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam
Krzychu