Elefant Italeri 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Elefant Italeri 1:35

Postprzez FiFen » wtorek, 30 czerwca 2009, 18:43

To nie ten sam model ;o) co w poprzednim poście.
Oglądam i kibicuje, dawaj dalej Adam. Będziesz robił jakąś scenkę pod niego??

Pzdr Paweł
Obrazek
FiFen

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Elefant Italeri 1:35

Postprzez Adam Obrębski » środa, 1 lipca 2009, 16:10

Artek, oleje to dobry pomyśł, będę starał się coś wykombinować, ale raczej jestem pesymistą w tym względzie.
Paweł, scenki raczej nie będzie, jakoś nie mam weny, żeby coś wykombinować. W każdym razie prócz działonowego dojdzie jeszcze dowódca.

Tymczasem wygrałem bitwę z podwoziem(to było straszne, zresztą pewnie widać straty wojenne), kolory (dark mud i europ. dirt) po zafixerowaniu wydają się trochę krzykliwe, nie jest źle, ale postaram sie je jeszcze trochę przytłumić trzecim, bardziej neutralnym odcieniem.
Obrazek
Obrazek
Nie wiem czy dobrze zrobiłem robiąc jaśniejsze odpryski na zimmericie, średnio to wygląda miescami, ale zobaczymy potem co z tego wyjdzie, w najgorszym razie przytłumie olejnymi.

No i zacząłem kombinować z odpryskami. Tradycyjnie - pędzelek 000 i poprawka gąbeczką, niejednokrotnie też odwrotnie :)
Obrazek
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat