Westland Wyvern S.4 - Trumpeter 1:48 - NOWE ZDJĘCIA

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Westland Wyvern S.4 - Trumpeter 1:48 - NOWE ZDJĘCIA

Postprzez Ostach » środa, 1 lipca 2009, 11:02

Witam

Miałem nie wrzucać tych zdjęć (średnio mi wyszły) a zrobić nowe, ale obiecałem, że wrzucę galerię więc wrzucam. Po powrocie z praktyk postaram się o lepsze zdjęcia.

Model przedstawia maszynę z HMS Eagle z okresu interwencji w Suezie w 1956 roku.
Zestaw bardzo fajny, składa się dobrze, jednak instrukcja malowania jest słaba - kolory są złe i dałem się zwieźć. W pudle znajdujemy: przekładnię pozwalającą na przeciwbieżne obracanie śmigłami, blaszkę i film do kokpitu. Skrzydła można zrobić złożone. Według mnie, cena około 130zł jest dobrą ceną za tak zdetalowany model z podstawową blaszką.

Model można było zobaczyć na konkursie na Ursynowie 20 czerwca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zapraszam do komentowania!

pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT 19 LIPCA 2009
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trochę obiecanych fotek z innym tłem. Chyba wyszły lepsze...

To mi się podoba:
Obrazek

A tu reszta:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego oglądania.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 lipca 2009, 21:41 przez Ostach, łącznie edytowano 4 razy
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Reklama

Re: Wesland Wyvern S.4 - Trumpeter 1:48

Postprzez Stroju » środa, 1 lipca 2009, 11:16

Szalenie ciekawa i widowiskowa konstrukcja.
Model fajnie pomalowany, dla niektórych może za mocne cieniowanie ale mi się podoba, ogólnie dobra robota.
Widziałem na żywo na konkursie, wyglądał jeszcze lepiej. ;o)
Stroju

Postprzez spiton » środa, 1 lipca 2009, 12:17

Niesamowita latającą maszyneria!!
generalnie mi się bardzo podoba, choć nie do końca jestem fanem "przedcieniowania".
Gratuluje !!
spiton

Postprzez Stratocaster » środa, 1 lipca 2009, 13:54

Ja tam jestem fanem wszystkiego, co daje dobry efekt w modelowaniu. Bardzo atrakcyjny samolot w spotkaniu z bardzo atrakcyjną pracą modelarską. Bardzo dobre malowanie!
Gratuluję!
Stratocaster

Postprzez spiton » środa, 1 lipca 2009, 14:03

Dodam, że w tym modelu preszejding wyszedł bardzo fajnie. Bardziej chodzi mi o to, że często się na preszejdingu kończy.
spiton

Postprzez Gujos » środa, 1 lipca 2009, 15:56

To jeden z moich ulubionych pokrak (konkurować z nim może chyba tylko Gunet) Sam model bardzo fajny na wysokim poziomie. Chociaż przy tak dobrym modelu, razi grubość lotek rakiet i stateczników bomb/torpedy. Niewiele roboty a model robi się bardziej rzeczywisty. Ale to tylko takie moje marudzenie po udarze słonecznym ;o) . Ciekawi mnie jak zrobiłeś uszczelki na owiewce?
Pozdrawiam
Ps. Szkoda że nikt nie robi Wiwerny w 1/32.
Poszukuję fotki/rysunku ściany ogniowej KI-84.
Gujos

Postprzez AanreE » środa, 1 lipca 2009, 17:54

ZNAKOMICIE WYKONANY I POMALOWANY MODEL ! Co do cieniowania, to każdy ma prawo do swojego zdania ale Twój sposób znakomicie poprawia walor bryły, zwłaszcza na płaskiej fotografii. I mimo, że jest wyraźny, to jednocześnie jest też subtelny. GRATULACJE, MISTRZOWSKA PRACA !
Obrazek
AanreE

Postprzez Jacek Bzunek » środa, 1 lipca 2009, 19:25

Po prostu BSP. Dziwi mnie tylko kombinacja uzbrojenia, torpeda, bomby i pociski rakietowe zabrane na jedną wycieczkę.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Postprzez Ostach » środa, 1 lipca 2009, 19:57

spiton napisał(a):Niesamowita latającą maszyneria!!
generalnie mi się bardzo podoba, choć nie do końca jestem fanem "przedcieniowania".
Gratuluje !!

spiton napisał(a):Dodam, że w tym modelu preszejding wyszedł bardzo fajnie. Bardziej chodzi mi o to, że często się na preszejdingu kończy.

To ja już nie wiem o co chodzi :P
AanreE napisał(a):Co do cieniowania, to każdy ma prawo do swojego zdania ale Twój sposób znakomicie poprawia walor bryły, zwłaszcza na płaskiej fotografii. I mimo, że jest wyraźny, to jednocześnie jest też subtelny.
Gdybym chciał odtworzyć oryginał dokładniej to by tego nie było, bo oryginalnie samoloty te był czyściutkie i blachy nie były spracowane w ogóle. Jednak właśnie pomyślałem, że nada to nieco charakteru modelowi i coś będzie się dziać.
Gujos napisał(a):Ciekawi mnie jak zrobiłeś uszczelki na owiewce?
Malowane od masek Montexu. Trochę nieumiejętnie je nakładałem i musiałem czasem podskrobać farbę z szyby a czasem podmalować pędzlem. W zestawie masek masz maski do pryśnięcia uszczelki i następne do pryśnięcia właściwego koloru.
Jacek Bzunek napisał(a):Dziwi mnie tylko kombinacja uzbrojenia, torpeda, bomby i pociski rakietowe zabrane na jedną wycieczkę.
Jest to po części owoc zbyt słabego riserczu przed budową (a na samym początku budowy trzeba podjąć decyzję co wieszamy na środku) i po części też chęci obwieszenia go czym się da. Chciałem po prostu, żeby model był efektowny.

Dla przyszłych pokoleń wyvernowców!
Konfiguracje uzbrojenia (nie wszystkie):
- 3x bomba, 0 rakiet (w zestawie są 4 bomby)
- 2x bomba, zbiornik paliwka
- bomba na środku, rakietki/zbiorniki
- torpeda + rakietki
Nie podwieszano torpedy razem z bombami. Poza tym torpedy nie były nigdy podwieszane bojowo. Było kilka prób ale to wszystko.

Fajnie, że się podoba. :) Po powrocie dodam może trochę delikatnych zacieków olejami i zrobię lepsze fotografie.

pozdrawiam
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez PrzemoL » środa, 1 lipca 2009, 20:00

Obrzydliwy samolot. Ale model robi bardzo dobre wrażenie. Podoba mi się cieniowanie. Gratulacje!
Namarie...
PrzemoL

Postprzez Daniel-Martola » środa, 1 lipca 2009, 20:40

Piękny brzydal, co tu się krzywić!

pozdrawiam
Obrazek
Daniel-Martola

Re: Westland Wyvern S.4 - Trumpeter 1:48

Postprzez Ostach » niedziela, 19 lipca 2009, 22:29

Dziękuję za miłe słowa. Modelowi sporo brakuje. Ale się staram.

Dodałem lepsze fotki - są w Edicie do pierwszego posta.

pozdrawiam
Ostach

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli