StuG.III Ausf.G Dec. 1943 Production - Dragon skala 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

StuG.III Ausf.G Dec. 1943 Production - Dragon skala 1/35

Postprzez soulja » poniedziałek, 24 marca 2014, 10:16

Witam,
Z pomocą jednego z Kolegów z forum powstał pomysł na Stuga III (w sumie ja zlecam, a Kolega wykonuje :) ).
Model finalnie wyląduje na dioramie, a całość ma być w zamierzeniu prezentowana na lokalnych turniejach WOT i zlotach miłośników historii.

Do projektu wybrany został zestaw Dragona:
- http://www.mojehobby.pl/products/StuG.III-Ausf.G-Dec.-1943-Production.html

W kwestii waloryzacji, to temat otwarty. Chciałbym na pewno, żeby model był wyróżniał się na plus wśród innych skończonych projektów (co na pewno nie jest proste widząc inne modele). Czy są jakieś rzeczy które trzeba traktować jako mus? Co polecacie ogólnie z dodatków (zimmerit, metal, etc.)?? Model ma być "na bogato", więc mogę zaszaleć :mrgreen:

Pomysł na malowanie i dioramę, to ogólnie front wschodni i wiosenne roztopy - stare zjechane malowanie zimowe i dużo błota.
Znalazłem też stronkę z historycznymi malowaniami Stuga:
- http://www.thefewgoodmen.com/thefgmforum/threads/stug-iii-iv-camouflage-patterns.3370/
Mało wzorów typowo zimowych, więc mam pytanie. Czy pojazdy były malowane bazowo w zimowe camo, a wiosną przemolowywane? Czy po prostu na zimę "na szybko" malowało się camo tylko na zimowe miesiące?

Diorama to na razie śpiewka przyszłości, ale myślałem żeby Stuga schować za jakimś krzaczkiem przy drodze (zasadzka).
soulja

Reklama

Re: StuG.III Ausf.G Dec. 1943 Production - Dragon skala 1/35

Postprzez bartek72 » wtorek, 25 marca 2014, 14:08

No, to jak już będziesz wiedział o co chcesz zapytać to się nie krępuj - po prostu pytaj.
Albo może niech pyta ten kolega co model robi, może on ma jakieś pojęcie o tym co robi?
bartek72

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat