Jak widzicie nasza domena została przedelegowana na nowy serwer. Możecie już korzystać z forum, mamy nadzieje że bez większych utrudnień.
Może się jeszcze zdarzyć sytuacja, kiedy forum zostanie wyłączone, ale myślę że nie na długo.
Najważniejszą sprawą jest to, że udało się zmienić wersję silnika forum na najnowszą ! Możemy przez to spać spokojnie, nie martwiąc się zbytnio tym, że staniemy się ofiarą domorosłych hakerów chcących tylko coś zepsuć.
Poza tym, update silnika daje nam możliwość dalszego rozwoju, nie tylko forum, ale i portalu który myślę że już niebawem będziecie mogli wszyscy zobaczyć
Styl graficzny forum uległ zmianie, nie da się nie zauważyć.
Musimy pozostać na tym stylu chwilowo lub przez dłuższy czas, nie narzekajcie.
Naprawdę wiele for używa tego stylu graficznego i bardzo go sobie chwali, dla nas od strony technicznej ten standardowy styl jest dużym ułatwieniem. Ja jako człowiek mało znający się na programowaniu mogę sobie z nim w jakiś tam sposób poradzić, gdy mieliśmy poprzednie style, z każda sprawą musiałem zwracać się do programisty, prosić, czekać i w efekcie niewiele dało się zmienić/poprawić od strony technicznej forum, z którą Wy jako użytkownicy forum nie macie doczynienia.
Forum też ucierpiało na funkcjonalności, jaką miało wcześniej. Zniknęło okno szybkiej odpowiedzi, nie mamy też systemu ostrzeżeń, powitalnej wiadomości, mapy strony i zabezpieczenia anty-bot. Wiemy też że są małe błędy, miedzy innymi avatary nachodzą na treść prywatnej wiadomości i przycisk przejdź wystaje poza ramkę forum.
Wszystko powoli sam będę próbował dodawać/naprawiać, nie mogę obiecać, że stanie się to już za 5 minut, czy za 5 dni. Jak sobie poradzę, to będzie, jak nie, będę szukał kogoś, kto to zrobi, najlepiej za darmo
Może jest wśród nas jakiś programista znający się na phpbb3 ? Jeśli tak, zapraszam do mnie na PW, chętnie przyjąłbym jego pomoc.
Gdyby działo się coś niedobrego z forum, proszę informujcie. My sprawdziliśmy, ale możliwe, że coś umknęło naszej uwadze.
Z góry uprzedzam, że przez najbliższe dwa dni będę robił poprawki kosmetyczne dotyczące rang, reklam, czy też najważniejszego systemu zapamiętywania zalogowanego użytkownika. W tej chwili nie działa on jeszcze poprawnie, musi się że tak powiem 'uleżeć', jak każdy z Was po niedzielnym obiedzie
To tyle słowem wstępu na nowym serwerze, mam nadzieję, że zrozumiecie, nie będziecie marudzić i odnajdziecie się w nowym środowisku.
Tym którzy jednak chcieliby wyrzucić wszelkie żale niczego nie bronię, wątek nosi tytuł ściana płaczu, więc...