Klamry na narzędzia Aber 1/35

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Klamry na narzędzia Aber 1/35

Postprzez Akahoshi » wtorek, 18 marca 2014, 18:27

Mierzę się właśnie z pewną dioramką, na której ma stać Pantera z otwartymi klamrami na narzędzia. Macie Panowie jakieś patenty na w miarę łatwe składanie tego ustrojstwa? Bo powoli tracę cierpliwość...
Chodzi mi o ten zestawik:
Obrazek
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Reklama

Re: Klamry na narzędzia Aber 1/35

Postprzez Akahoshi » piątek, 28 marca 2014, 12:40

Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Postprzez Kuba Lipiński » piątek, 28 marca 2014, 13:39

Ja też walczę z takimi, ale w 1/48 firmy Part. Na pewno zaginarka jest wielce przydatna, jednak w 1/48 mało. Postanowiłem więc podstawę każdej klamry przykleić do plastikowej płytki na CA i zdecydowanie ułatwiło mi to składanie. Niestety, szkło powiększające jakie posiadam jest niewystarczające :roll: . Ten link który podałeś powinien pomóc, w miarę przejrzyście wszystko pokazali.
Kuba Lipiński

Postprzez merlin_PL » piątek, 28 marca 2014, 13:47

Podstawą sukcesu to to byś dolną cześć klamry miał w czasie składania klamry zamocowaną gdzieś ( przyklejoną na taśmie na stole / podkładce , ściśniętą w uchwycie ) tak byś nie musiał jej trzymać w ręku i ona ci się nie przesuwała . Pozostałe dwa elementy zakładasz na nią mając obie ręce wolne. I idzie . Wiem na początku jest ciężko potem idzie .
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje