Nowy serwer, małe zmiany i ściana płaczu

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Re: Jak cytować selektywnie ? - instrukcja

Postprzez net_sailor » wtorek, 7 lipca 2009, 08:17

A może jest możliwość ustawienia okienka jako opcji w profilu? Kto lubi okienko szybkiej odpowiedzi to by se kliknął i by se miał... :->
net_sailor

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Jak cytować selektywnie ? - instrukcja

Postprzez michal.s » wtorek, 7 lipca 2009, 12:00

Możliwość włączania i wyłączania istnieje.
Tutaj mamy też inny problem, jak wiecie na poprzedniej wersji forum szybka odp była, teraz jej nie ma, co to oznacza ?
Nie była kompatybilna z nową wersją silnika, przy kolejnym update silnika znów będzie ten sam problem i dodatkowa praca dla nas, a w sumie dla mnie.

Rozglądnę się w wolnej chwili za tym dodatkiem, jeśli nie będzie konfliktowy zainstaluje.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Re: Nowy serwer, małe zmiany i ściana płaczu

Postprzez Jurek » wtorek, 7 lipca 2009, 13:50

E, no co ty? Ja miałem QuickReplya od RC1 do 3.0.5 na phpbb3 (czyli aktualnej chyba) i zmiany przenosiły się same podczas upgrade'ów. Inne wersje moda? Albo może inna skórka i coś bruździło? Bo przecież poprzednio też forum stało na silniku phpbb3?
Jurek

Postprzez michal.s » wtorek, 7 lipca 2009, 13:51

Czemu nie działa ten co był wcześniej nie wiem, prościej będzie postawić nowego niż dociekać czemu tamten nie działa.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez donalyah00 » wtorek, 7 lipca 2009, 22:58

Nowy wygląd forum (chodzi mi o kosmetykę związaną z nowym silnikiem) generalnie OK, mam wrażenie, że jest czyściej i ładniej.
Mam natomiast wątpliwość co do czytelności ikon oznajmiających pojawienie się nowych wpisów/wątków w poszczególnych działach. Mówiąc wprost - zamiast widzieć od razu, która ikona zmieniła się na zawierającą drobne czerwone elementy muszę to teraz zgadywać... Czy można byłoby zwiększyć nieco nasycenie koloru "czerwonych pulsujących ikon"?
Przeglądam forum w FF3.5 i Safari 3.2 – w obu aplikacjach wszystko działa płynnie.
Pozdrawiam, Marek
--
La tête américaine.
donalyah00

Postprzez Arkady72 » środa, 8 lipca 2009, 23:45

Podobnie jak Jacek Bzunek miałem problem z logowaniem( wyrzucało po chwili ) ale już naprawione.
Nowa lokalizacja reklam ( mimo, że tylko po pierwszym poście i dla gości - często też nim jestem ) mimo wszystko lekko irytuje podobnie jak w komercyjnych TV w trakcie dobrego filmu... Jakoś dziwnie mi przez to...
Szczerze mówiąc większych zmian in plus nie widzę w stosunku do poprzedniej wersji. Może trochę szybciej zdjęcia się otwierają.
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez michal.s » środa, 8 lipca 2009, 23:54

Szybkość otwierania fotografii nie ma nic wspólnego z naszym serwerem, wszystkie są linkowe przez Was, gdzie sobie je zamieścicie i jaki będzie ich szybkość wczytywania to już zależy od Was :P

Każda większa zmiana po dłuższym czasie nic nierobienia, nie jest dobrze odbierana, tak było, jest i będzie.
Wniosek z tego taki, że co miesiąc trzeba zmieniać layout, bądźcie przygotowani, od 9 sierpnia forum w barwach Hello Kitty ;o)
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Cichociemny » czwartek, 9 lipca 2009, 00:01

Arkady72 napisał(a):Szczerze mówiąc większych zmian in plus nie widzę w stosunku do poprzedniej wersji. Może trochę szybciej zdjęcia się otwierają.

Wg mnie powiadomienia o odpowiedzi przychodzą szybciej, ale może mi się wydaje... Największa zaś wg mnie zaleta posiadania aktualnego silnika forum jest niewidoczna dla użytkowników- mniejsze jest prawdopodobieństwo że jacyś script kiddies ubiją nam forum.

michal.s napisał(a):9 sierpnia forum w barwach Hello Kitt

No i macie, trzeba było narzekać? :lol:
Cichociemny

Postprzez Slash » czwartek, 9 lipca 2009, 00:45

michal.s napisał(a):od 9 sierpnia forum w barwach Hello Kitty ;o)

Dla mnie bomba, mój radio nadajnik od dłuższego czasu nosi takie barwy :!:
Obrazek
Slash

Postprzez michal.s » czwartek, 9 lipca 2009, 00:58

Cichociemny napisał(a):powiadomienia o odpowiedzi przychodzą szybciej

Przychodzą bo jest lepsza skrzynka mejlowa, niestety nie będzie ona na stale, niedługo odzyskamy adres forum@pwm.org.pl, mam nadzieje że równie równie szybki, a przede wszystkim mniej problemowy niż poprzedni.

Cichociemny napisał(a):mniejsze jest prawdopodobieństwo że jacyś script kiddies ubiją nam forum.

Główna zaleta, no ale cóż ona znacz gdy użytkownik traci na funkcjonalności i coś nowego wyskakuje mu przed oczami.
Przekonać by się mógł dopiero wtedy, gdy coś by się stało, tylko wtedy mogłoby być już za późno.

Koniec tego marudzenia, za chwile się okaże nie ważna jest treść a wygląd i bajery forum ;o)

WSZELKIE PROBLEMY Z LOGOWANIEM ROZWIĄZUJE CZYSZCZENIE CACHE (plików tymczasowych i ciasteczek), google zindeksowało milion stron na ten temat, szukajcie a znajdziecie :)
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Arkady72 » czwartek, 9 lipca 2009, 07:11

To, że nie widzę większych zmian w stosunku do starej formy forum nie znaczy, że jest gorzej ;o) .
Kwestia przyzwyczajenia też robi swoje. Jeśli wzrósł niewidoczny gołym okiem poziom bezpieczeństwa forum to jest to bardzo dobra informacja.
Pomysł z Hello Kitty popieram. A może by tak też jakieś panienki ? :mrgreen:
michal.s napisał(a):Koniec tego marudzenia, za chwile się okaże nie ważna jest treść a wygląd i bajery forum

Dobrze napisane.
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez Slash » czwartek, 9 lipca 2009, 08:31

Arkady72 napisał(a):Pomysł z Hello Kitty popieram. A może by tak też jakieś panienki ? :mrgreen:

Ja tam wolę Hello Kitty, ale dla Ciebie Arkady też się coś znajdzie:
http://www.airplane-pictures.net/aviati ... _timestamp
Slash

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 9 lipca 2009, 11:31

Michał, mały drobiazg, a nieco mi utrudnia przeglądanie.
Mógłbyś zmniejszyć wielkość okna "Aktualności" o jedną linijkę?
Nie widzę linijki "pokaż nowe okna" "oznacz jako przeczytane" itp. i muszę przesuwać ekran.
Niby drobiazg, ale jak się dopada do kompa na pięć minut, to i tych dwóch sekund szkoda.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez michal.s » czwartek, 9 lipca 2009, 11:39

Piotrze sam już wcześniej próbowałem przyciąć te puste linijki, ale bez większej wiedzy nie wiem jak to zrobić.
Musimy się pomęczyć z tym jeszcze chwile zanim portal nie ruszy.
Później o całe "piękne" okno aktualności pójdzie w niebyt z czego się ogromnie ciesze.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez shivadog » czwartek, 9 lipca 2009, 12:41

piotr dmitruk napisał(a):Nie widzę linijki "pokaż nowe okna"

Ja załatwiłem szybke wchodzenie na forum w ten sposób, że jako stronę startową mam nie PWM, tylko od razu okno "Zobacz nowe posty".
Tak przy okazji jak wchodzę w wątek "ściana płaczu" z "Zobacz nowe posty" to nie ma przycisku "odpisz".
Jak zrobiłem cytat z Piotrka, to żeby było śmieszniej zrobiło mi się [quote="slash"]
shivadog

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy pwm.org.pl