Beechcraft Model 17 YC-43 Staggerwing 1:48 Roden

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Beechcraft Model 17 YC-43 Staggerwing 1:48 Roden

Postprzez Siema » poniedziałek, 31 marca 2014, 20:39

Witam.
Bardzo długo zastanawiałem się, czy pokazać ten model. Zrobiony jakiś czas temu, zaczęty w tym temacie (in-box) http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=24691

Nie dokończyłem go publicznie, bo od samego początku wisiało nad nim jakieś fatum. Przy lakierowaniu wnętrza matem lakier Valejo w dziwny sposób zareagował i zostawił biały osad. Potem drzwi nie pasowały, oszklenie również.
Malowanie było przyjemne, użyłem Xtracolorów. Następnie kalki, które siadły ładnie... prawie... nie wiem dlaczego, może dałem za dużo płynów, ale godło ambasady na lewej burcie "spłynęło". Nie zauważyłem w porę i mam teraz problem z poprawieniem tego.
Dalej było już z górki, a właściwie z biurka. Model spadł przy przenoszeniu (oferma ze mnie) i pękł na całej długości łączenia połówek kadłuba na górze. Na sam koniec moja Ukochana, podczas oględzin, ułamała jeden z detali, który następnie pożarł dywan.
Zdecydowałem się jednak przedstawić wynik moich męczarni, ponieważ to rzadki model na forach :)
Malowanie przedstawia maszynę należącą do ambasady USA w Londynie z 1939 roku. Ładne, kolorowe, a maszyna zadbana i nie zniszczona, jak się domyślam. ;o)
Proszę o łagodny wymiar kary :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam :)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Reklama

Re: Beechcraft Model 17 YC-43 Staggerwing 1:48 Roden

Postprzez shadowmare » poniedziałek, 31 marca 2014, 22:20

A naciągi panie to gdzie? :) Widać też niedoszpachlowaną górę. Mimo tego, że tyle przeżył całkiem spoko model.
shadowmare

Postprzez Siema » wtorek, 1 kwietnia 2014, 20:06

Naciagi fakt, nie czułem się trochę na siłach, ale może spróbuje w najbliższym czasie. :)

Niedoszpachlowana góra to efekt właśnie upadku i pęknięcia grzbietu- szpachla puściła i został szew. A że wszystko było już pomalowane i skończone... Tylko tyle mam na swoje usprawiedliwienie ;o)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez shadowmare » wtorek, 1 kwietnia 2014, 20:16

Doświadczenia się kupić nie da, z każdym modelem człowiek staje się lepszy. Czekam na następne Twoje modele :) .
shadowmare

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli