FESTIWAL MODELARSKI KRAKÓW 2014

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: FESTIWAL MODELARSKI KRAKÓW 2014

Postprzez Sherman » poniedziałek, 31 marca 2014, 21:27

Szamba :lol: Stwierdzono jednie fakt że impreza odbędzie się w innym miejscu bo MAK za sale życzy sobie kwotę której IPMS Kraków nie jest w stanie zapłacić (jako że Festiwal to i inne koszta). I tyle.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Reklama

Postprzez marder » poniedziałek, 31 marca 2014, 22:59

To może tak dowiemy się, co muzeum oferowało w zamian?
Rafał B - Entuzjasta HIPS-u
marder

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 31 marca 2014, 23:04

Zapewne nie dowiemy się, bo w tym kraju wszystko objęte jest tajemnicą handlową ;o)
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez imek46 » wtorek, 1 kwietnia 2014, 06:37

Tenzan napisał(a):Witam,
prośba do obecnego Moderatora czytającego wpisy szanownych Wpisowaczy.
Proszę uprzejmie o bardziej rygorystyczne podejscie do swojej funkcji i uciecie powstajacego od kilku wpisów szamba.
Jeżeli teraz będziemy się obrzucać .... to w trakcie imprezy i po będziemy pływać niczym jak na Narodowym.
Jeżeli Panowie macie informacje finansowe dotyczące Muzeum AK w Krakowie, proponuję skontaktować się z właściwym Urzędem Skarbowym.

Bez pozdrowień i bez miłego dnia,

Nie bardzo wiem kolego o co ci chodzi. Napisałem tylko to co się dowiedziałem od jednego z organizatorów. Nie ma tu miejsca opluwanie kogoś ani tym bardziej szamba.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez ergie » wtorek, 1 kwietnia 2014, 19:12

Spokojnie Panowie. Muzeum AK nie jest samodzielną placówką, jej dyrektor ma swojego szefa. Na dodatek to jest nowy dyrektor, więc i polityka zarządzania placówką jest nowa. A przecież Kraków liczy każdą złotówkę, przygotowanie o Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2022 kosztują. ;)

PS
A jak znam życie to prawda leży pośrodku, tak więc i krakowski IPMS (czy jak im tam) też bez winy nie jest :roll:
Modelarstwo redukcyjne jest mocno przereklamowane. Pasjonujące jest budowanie dioram.
ergie

Postprzez Tomek Hejmo » wtorek, 1 kwietnia 2014, 21:26

ergie napisał(a):A jak znam życie to prawda leży pośrodku, tak więc i krakowski IPMS (czy jak im tam) też bez winy nie jest :roll:

Byłeś, rozmawiałeś, pytałeś? Bo jak nie, to zamknij papę :roll:
Tomek Hejmo

Postprzez Sherman » środa, 2 kwietnia 2014, 02:01

ergie napisał(a):PS
A jak znam życie to prawda leży pośrodku, tak więc i krakowski IPMS (czy jak im tam) też bez winy nie jest :roll:

Powiem Ci że nie znasz życia w takim razie ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez ergie » środa, 2 kwietnia 2014, 07:17

Słuchaj no Hejmo@ tak to możesz się do swoich kumpli zwracać. Znam Was za dobrze coby nie wiedzieć jakie z Was orły. Kraków jest na tyle mały coby nie wiedzieć jak sprawy stoją.
Modelarstwo redukcyjne jest mocno przereklamowane. Pasjonujące jest budowanie dioram.
ergie

Postprzez Tomek Hejmo » środa, 2 kwietnia 2014, 12:07

Podtrzymuję swoje stanowisko.
Tomek Hejmo

Postprzez Sherman » środa, 2 kwietnia 2014, 13:29

ergie napisał(a):Słuchaj no Hejmo@ tak to możesz się do swoich kumpli zwracać. Znam Was za dobrze coby nie wiedzieć jakie z Was orły. Kraków jest na tyle mały coby nie wiedzieć jak sprawy stoją.

Ergie, zapraszam Cię do MAK, spróbuj zorganizować tam imprezę. Może zaproponują Ci bardziej korzystną stawkę. :lol:
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Maciek_66 » środa, 2 kwietnia 2014, 13:39

A ja z uporem maniaka powtarzam pytanie: kiedy będą jakieś szczegóły dotyczące tej imprezy?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez ergie » środa, 2 kwietnia 2014, 16:25

Sher@ nie jestem zarejestrowanym stowarzyszeniem, nie jestem prezesem, v-ce prezesem ird itp... a poza tym po co, dla kogo? wystawę proszę bardzo mogę robić, konkursu nie.
ergie

Postprzez IPMS_Krakow » środa, 2 kwietnia 2014, 18:20

Szanowni koledzy,
chciałbym zaznaczyć, iż kolega Sherman dnia 19 lutego mailowo poinformował zarząd IPMS Kraków iż rezygnuje z udziału w organizowaniu KFM2014, tym samym na chwilę obecną nie ma absolutnie żadnego mandatu do wypowiadania się w sprawie FMK2014 w imieniu organizatorów. Sprawy wewnętrzne negocjacji z placówkami niech pozostaną sprawami wewnętrznymi IPMS Kraków.
Sherman nie wywiązał się ze swoich zobowiązań z FMK2013, przy tegorocznej edycji zadeklarował się do kilku istotnych działań z których części się nie wywiązał, z pozostałych szybko się wycofał.

Z mojej strony potwierdzam lokalizację - MLP Kraków - możliwość przeprowadzenia Festiwalu w towarzystwie PZL P.11 - Spitfire - RWD 13 - Albatrosem niech będzie motywacją dla nas wszystkich, zwłaszcza uczestników do przybywania z jak najlepszymi pracami! ;o)
dojazd nie powinien przysporzyć trudności, wjazd na teren Muzeum z obu stron Al. JP II jest możliwy, w razie zmian w organizacji ruchu będziemy informować na bieżąco.

Dokładam starań aby w jak najbliższym czasie dostępne było więcej informacji odnośnie festiwalu.

pozdrawiam
Ryszard Kocot
IPMS Kraków
IPMS_Krakow

Postprzez waran » środa, 2 kwietnia 2014, 19:35

Ryszardzie, powodzenia w organizacji festiwalu. Modelarze z IPMS SILESIA/POLSKA oczywiście stawią się :)
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Sherman » środa, 2 kwietnia 2014, 21:20

IPMS_Krakow napisał(a):Sherman nie wywiązał się ze swoich zobowiązań z FMK2013, przy tegorocznej edycji zadeklarował się do kilku istotnych działań z których części się nie wywiązał, z pozostałych szybko się wycofał.

Napisz proszę Ryszardzie z jakich działań się nie wywiązałem w zeszłym roku? Z tego że na dzień przed imprezą okazało się że nie ma mnie na ostatecznej liście sędziów pomimo tego że na ostatnim spotkaniu organizacyjnym przed FMK na niej byłem? Poza sędziowaniem jedną rzeczą do jakiej się zgłosiłem było wykonanie dokumentacji fotograficznej, którą po Festiwalu otrzymał Prezes IPMS drogą emailową (proponowałem również przygotowanie płyty ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości, ale nie było tą opcją zainteresowania).

Co do "istotnych działań" nie mogłem się doprosić Pana Prezesa ani o "podkładkę" z którą mógłbym zwrócić się o pomoc do KBF czy MKiDN. Kontakt w sprawie plakatu również był mocno utrudniony, nie mogłem się doprosić nawet o numer (lub kontakt telefoniczny) Pana Prezesa. Po przesłaniu wstępnego projektu (co do którego miałem wolną rękę) okazało się że jednak są jakieś konkretne kryteria, że logo MLP jest inne niż na stronie (ciekawostka) oraz że na plakacie ma być agenda (ale o jej treść już się doprosić nie mogłem). Prośba o kontakt do osoby z MLP odpowiedzialnej za ich działania w ramach FMK została kilkakrotnie zignorowana. W obliczu braku profesjonalizmu ze strony IPMSu Kraków (którego wciąż nie jestem oficjalnym członkiem) zrezygnowałem ze współpracy przy przygotowywaniu III FMK.

P.S. nigdzie nie napisałem że wypowiadam się jako organizator III FMK.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea