przez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 15 lipca 2009, 15:59
Model starowinka.. wachacze z wanną lane.. pozostałe detale też dalekie od obecnych standartów. trzeba było zatem pokombinować nad czymś, co być może odciągnie uwagę od mizeri samego modelu. wykombinowałem co następuje:
tyle aerografowania.. podeschnie chwilę, w ruch pójdą pędzelki
Pewnie będziesz go robił po swojemu, ale niezłym wyzwaniem byłoby wymalowanie cieni na podstawce, i świateł, tak jak układają się od świecącego płomienia - na poprzednim zdjęciu w tym kierunku ustawiłeś lampkę - niezły teatr cieni...
przez bartek72 » poniedziałek, 20 lipca 2009, 18:52
No, to jest Color Modulation - przynajmniej wiadomo gdzie jest źródło światła. Niemniej zauważyłem błąd - przedni (ruchomy) element lewego błotnika (zamienione jest światło z cieniem). Mam też nadzieję, że lewy reflektor będzie rzucał cień na skrzynkę za nim? Pewnie tak, bo malowanie w toku.
przez Adam Obrębski » poniedziałek, 20 lipca 2009, 21:00
Wszystko sprawia wrażenie, jakby to był jakiś nocny szturm - kontrasty na to wskazują, a czarne tło potęguje to wrażenie, alewygląda ciekawie trzeba to przyznać.
przez shivadog » poniedziałek, 20 lipca 2009, 22:28
Jestem strasznie ciekaw jak wybrniesz z określenia barwy światła, ...będzie ciężko. Przy takim oświetleniu wszystko powinno być żółtopomarańczowobrązowe, zapomnij że trawa jest zielona, a czołg szary, jeśli scenka ma miejsce w nocy. Jeśli w dzień jest jeszcze trudniej.
Chyba, że celujesz w zdjęcie czarnobiałe - wtedy wszystko jedno. Pomysł na płomień - extra.