Zestaw to produkt firmy Amodel , czyli produkt lubiący pracę z materiałami typu Dremel , papier ścierny gradacji "40" , etc .

Jak widać nie jest to Tamigawa , aczkolwiek skrzydła posiadają kołki montażowe ( które bardziej przeszkadzają niż pomagają - przy odrobinie dobrej woli można uzyskać efekt płata dwupoziomowego ).

Właściwie to po złapaniu geometrii płatowca jest już z górki , schody zaczynają się gdy zabieramy się za podwozie .
Nieuport IV to konstrukcja finezyjna , natomiast producent już nie jest tak finezyjny - z elementów podwozia da się wykorzystać koła , płozę oraz główny element .
Pomysł z wykorzystaniem zestawowych drobnych zastrzałów odrzuciłem w przedbiegach - strata nerwów i czasu .
Być może to ryzykowne , ale w swoim modelu wykonałem je z grafitów do ołówka automatycznego - wiem że to materiał kruchy , ale za to idealnie okrągły w przekroju i łatwy w obróbce .
Jak na razie grafitowe podwozie zdaje egzamin - model od kilku dni stoi sobie grzecznie a śladów zmęczenia materiału nie stwierdzono
Stan faktyczny :

Jak widać zostało jeszcze około trzech dni pracy , czyli do końca czerwca powinienem dać radę ...
PZDR
Aha , co by nie było że "niepolskiego modela robię" : model ma przedstawiać jedną z maszyn Donata Makijonka .