Komandor napisał(a):3. Jakaś firma, nie wiem jaka, robi kalki do JU-88 z BMW. Ciekawi mnie, czy jest tam malowanie maszyny Lenta ?
Komandor napisał(a):a. silniki BMW 801D, z osłonami

Komandor napisał(a):Witajcie.
Odświeżę swój post. Po wstępnych poszukiwaniach i tentegowaniu w głowie, żeby przerobić Ju-88C-6 Revella 1:48, na Ju-88R-2 Lenta, doszedłem do takich wniosków :
1. Potrzebuję :
a. silniki BMW 801D, z osłonami
b. osłonę kabiny z A-1, czyli pojedynczy MG 17. Nie mam jeszcze, w rękach modelu C-6 i nie mam pojęcia jaka osłonę ma ten C-6 Revella ? Niektóre C-6 miały osłonę taką jak A-1
2. Nie jestem pewien, czy mam montować dolna gondolę pod kadłubem, czy nie ?
3. Jakaś firma, nie wiem jaka, robi kalki do JU-88 z BMW. Ciekawi mnie, czy jest tam malowanie maszyny Lenta ?
Z góry dziękuję Wam za pomoc i rady.
Pozdrawiam
Paweł
marco2607 napisał(a):Osłona kabiny w wersji C z modelu SMOKA będzie pasować.
marco2607 napisał(a):Smok robi ju-88 G1/G10 , jak ktoś robił G10 to mu całe silniki BMW 801 zostały .

marco2607 napisał(a):Może prościej by było kupić ju-88c ( nocnego) i ju-188e
( oba masz w linkach) i zamienić silnikami. Wyjdzie ju-88r i ju-188a
marco2607 napisał(a):Nie mam pojęcia ile te silniki kosztują, ale pewnie nie mało. Może prościej by było kupić ju-88c ( nocnego) i ju-188e
( oba masz w linkach) i zamienić silnikami. Wyjdzie ju-88r i ju-188a .

Komandor napisał(a): Zapytam jeszcze jak wyglądałaby przeróbka tego G1/G10 z Dragona ? Będzie chyba problem z osłoną kabiny - jednostanowiskowa, ale późna ?
ł
Kuba P. napisał(a):Komandor napisał(a): Zapytam jeszcze jak wyglądałaby przeróbka tego G1/G10 z Dragona ? Będzie chyba problem z osłoną kabiny - jednostanowiskowa, ale późna ?
ł
Nie rozumiem - interesuje Cię przeróbka całego modelu Dragona G-1 na R-2 czy tylko osłony kabiny?
Bo jak przeszczep osłony kabiny to jak mówiłem wcześniej - nie pasuje. Jest za wąska i wpada do kabiny.

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości