caughtinthemiddle napisał(a):Tak, pamiętam te piękne plansze z zapowiedziami grupy MPM sprzed 3 czy 4 lat
W ogóle było tam kilka ciekawych modeli. Niestety strona z tymi planszami wyparowała.
caughtinthemiddle napisał(a):Tak, pamiętam te piękne plansze z zapowiedziami grupy MPM sprzed 3 czy 4 lat
Rumcajs napisał(a):Kryzys Panowie, kryzys... Jak i w innych dziedzinach gospodarki nastąpiło pewnie ograniczenie planów produkcyjnych.
Życzę sobie, jak i kolegom, by było to przesunięcie w czasie, a nie całkowita rezygnacja z wydania tych modeli.
caughtinthemiddle napisał(a):Marcin, nie tłumaczmy wszystkiego kryzysem. To były zapowiedzi sprzed kilku lat i o ile pamiętam zawartość tych plansz, zrealizowane zostały głównie modele, które wymagały dodania kilku części lub innych kalek i pudełka do już istniejących, a taki P-47N jest w zapowiedziach od wielu lat. Mam wrażenie, że bracia Czesi się po prostu nieco rozleniwili, widać to również po jakości produktów niestety.
Rumcajs napisał(a):[
A tak wracając do sedna sprawy. To zdjęcia wyprasek tego Gustawa mnie odrzucają od tego modelu, widać sporo błędów. Pewnie go nie kupię.
Rumcajs napisał(a):A tak gwoli informacji - z rozmowy z Alfredem Riedelem z MPMu, wiem, że trochę więcej nowości firma planuje wydać pod koniec roku, po części będą to "wariacje na temat" czyli wersje już znanych modeli - np. różne wersje A-20 1/72 (A-20G BBC CCCP, A-20J/K USAAF).
Z P-47N jest zdecydowanie gorzej, wszytko przez to, że Italka namieszła swoim paszkwilem w rynku i teraz w MPM się zastanawiają czy w ogóle się brać za temat. Osobiście gorąco namawiałem Riedela do wydania tego modelu, podobnie jak spore grono czeskich kolegów modelarzy, ale co z tego wyniknie niewiem.
Dominik napisał(a):W ogóle było tam kilka ciekawych modeli. Niestety strona z tymi planszami wyparowała.
caughtinthemiddle napisał(a):Tak, pamiętam te piękne plansze z zapowiedziami grupy MPM sprzed 3 czy 4 lat...i nadal czekam na Bv 141, P-47N, Me 209, IAR-a 80...
Jostein napisał(a):Dominiku, zapisałem te plansze na dysku, mogę podesłać na maila.
Kuba Plewka napisał(a):Fine Molds zrobił chyba najlepsze 109 F/G/K w małej skali - po co tracić czas na inne modele, po co bić pianę?
Jestem troszkę przewrażliwiony na punkcie stodziewiątki to mi wybaczcie...
Kuba Plewka napisał(a):Airfix odwalił kichę i niech to ktoś napisze jasno i wyraźnie. Ten model na zdjęciach już wygląda jak karykatura, nie jak Gustav.
Atrakcyjne kalkomanie? Żarty.
Ładny artwork? Czuję sie jakbym się cofnął w czasie o 30 lat.
LazyCat napisał(a):W dobie CNC wykonanie POPRAWNEJ formy nie kosztuje więcej niż koślawej.
Kuba Plewka napisał(a):niechlujne detale a w zasadzie jakieś puce imitujące detale.

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości