Już na wstępie proszę Was o pomoc, ponieważ mam problem, z którym poradzić sobie nie umiem już od dłuższego czasu. Mając do dyspozycji jeden szkic ze starej monografii zbudowałem pług dla czołgu ale sprawa rozbiła się o detale, mianowicie:

a) nie wiem jak i gdzie montowane są łańcuchy, albo do szekli (przy których teraz montowane są górne rury pługu) albo do górnej rury (czego jednak nie widać na rysunku) albo do jakiś specjalnych uchwytów
b) Nie wiem jak wyglądał mechanizm podnoszenia i regulacji wysokości zawieszenia pługu umieszczony na przedniej płycie wozu. Najwyższa i węższa rura widoczna na rysunku, a zapinana o ucha na szczycie pługa, służy właśnie do tego ale jak mogło się to odbywać ? Póki co zastosowałem dość prostą, ale wydaje się skuteczną metodę.
c) ten punkt zależy od a) i dotyczy sposobu zamontowania górnych rur pługa. Jeśli przyjąć, że łańcuch montowano do szekli (fabryczne uchwyty z na przedniej płycie Vickersa/7TP itp) to rury musiały być przypięte jakoś inaczej i gdzie ?
Czekam na Wasze opinie i pomoc.
Pozdrawiam
Jędrzej