Chyba tak zrobię Spiton, bo nie widziałem jeszcze modelu F-100 zrobionego tak jak na foto 2, który byłby dobrze pomalowanym modelem w tym kłopotliwym miejscu. Swoją drogą, na takim obszarze to będzie można poszaleć z przebarwieniami.
przez Adam » poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 13:48
Solo napisał(a):Ole! Takiego chcę zrobić!
Nieskromnie poproszę ciebie tutaj. viewtopic.php?f=123&t=19411 Moje malowanie nie wyszło tak jak sobie wymarzyłem Ale jest tam tez kilka rad, których chyba nie do końca wysłuchałem Może tobie wyjdzie lepiej.
przez Solo » poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 20:56
Wziąłem się za silnik. Wiele nie zwojowałem, bo sporo docinania i odcinania, a czasu dziś mało, więc pokażę jaka różnica jest między żywicą Airesa a zestawowym. Żywica naturalnie po lewej.
Sam jestem ciekaw jak odtworzę taki efekt jak poniżej, ale powinno wyjść ładnie:
Dziś pomalowałem silnik. Wnętrze dyszy to wypalenia podobne do tych na zdjęciu w poprzednim poście, zewnętrzna część dyszy miała być mniej więcej taka jak na niektórych zdjęciach tego samolotu z okresu gdy był operacyjny. Co sądzicie?
Teraz foto z deczko lepsze, do tego jeszcze nieco wycieniowałem te "płatki" na dyszy (w realu są bardziej kontrastowe) i sam wylot dyszy. Nie wiem, jak mam poprawić to powiedzcie co i jak, jak nie to zostaje i już. Mam już trochę dość tego silnika.