ponieważ podobno modelarstwo redukcyjne to nie tylko niemczyzna z drugiej wojny światowej, postanowiłem wystrugać coś z wietnamu. wybór padł na guntrucka na bazie M54. Jak wiemy, ciężarówka ta, choć całkiem popularna, nie doczekała się swojej wersji w miniaturze pod postaci modelu redukcyjnego. Sposobów na jej pozyskaie jest kilka. najprosciej pożenić wyjątkowo rzadki, a co za tym idzie czestokroć absurdalnie drogi italerowski model M925, z wyjatkowo rzadką, przez co absurdalnie drogą konwersją żywiczną jakiegoś południowego producenta. innym razem. ja wybrałem wersję ekonomiczną- M35 z AFV i trochę polistyrenu. nim przejdziemy do pierwszych fotogramów, należy się małe ostrzeżenie dla miłośników tematu i wielbicieli amerykańskich ciężarówek wojskowych- model robię wychodząc z załozenia, ze ma wyglądać jak M54, a nie być nim w stu procentach.. oglądajcie wiec na własne ryzyko..
zatem. to co najbardziej rzuca się w oczy to nieco dłuższa rama.. no to wydłużyłem

dłuższa jest też maska, oraz szersze błotniki

z poważniejszych przeróbek, czeka mnie jeszcze nowy filtr powietrza, wydłuzenie przedniej osi, oraz delikatne powiększenie paki. ale to już jutro