Nie sądzę, żeby replika, która z resztą jest zostawiona w kolorze naturalnego płótna była tu dobrym przykładem.
Drugie zdjęcia natomiast to Fokker w kolorze szarozielonym - najprawdopodobniej bo jest to kolor ciemniejszy od tego beżowego mylonego z CDL.
Ten w lozenge? faktycznie ciekawostka - masz jakieś informacje co to za wariacja? WIdać też inny ster kierunku - jakaś bardzo wczesna wersja E.I? Fajny model byłby z tego.
RH napisał(a):Oj! koledzy po co te rozprawy na temat "było czy nie było" Przypomina mi to wywody zwiazane z liczbą 44 ktorą w "Dziadach" napisał Mickiewicz

.Ja zrobiłem to aby trochę ożywić i uplastycznić ten model .Bo taki gładki przypominał by mi taką trumnę obleczoną płótnem.ot i cala filozofia (zresztą oglądając strony w internecie wielu modelarzy też coś takiego robi i nikt niema im tego za złe ) Wystawiłem model na Aeroscale ,i tam sie to podoba ,i z tych śladów nikt nie robi afery.
Wybacz kolego, że taką AFERĘ robię jeśli chodzi o twój model ale wydawało mi się, że na tym to forum polega. Nie napisałem przecież, że twój model jest paskudny z tego powodu... tylko, że tak to sobie zinterpretowałeś. Cóż ja też pokazuje swoje modele na zagranicznych forach i usłyszeć tam coś konstruktywnego poza miłymi słowami jest trudno. Z jednej strony to miłe ale z drugiej fajnie jak ktoś napisze coś merytorycznie wnoszącego do wątku - tak mi się przynajmniej wydawało... chyba niesłusznie jak widać.
Mimo, że do twoich umiejętności mi daleko mam inną filozofię w tym co robię (nie twierdzę, że lepszą; liczy się przecież zabawa jaką daje nam wąchanie kleju

) po to oglądam zdjęcia, czytam i pytam na różnych forach bo mnie kręci zabawa w próbę zbliżania modeli do obiektów rzeczywistych i stąd pozwoliłem sobie na dyskusję - jak widać bez sensu. Na koniec dodam, że wcale nie uważam żeby mój model, na którym z wyżej wymienionych powodów tych taśm nie namalowałem przypominał trumnę, mogę również dodać że model podobał się na tym i na innych forach.