Nowości Montex-Mask 1/72

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Nowości Montex-Mask 1/72

Postprzez Dominik » czwartek, 24 kwietnia 2014, 14:09

Na stronie rodzimej firmy Montex-Mask pojawiło się kilka nowości dla miłośników modeli w skali 1/72.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać każdy zestaw zawiera maski do malowania oznaczeń, maski do malowania osłon kabin i arkusz kalkomanii. Dla mnie super sprawa, ponieważ zestawy zawierają bardzo ciekawe malowania, a znając swoje zdolności malowanie z użyciem masek zakończyłoby się dla mnie popsuciem całego modelu.
Ogólnie bardzo fajne zestawy. Zachęcajmy szefa firmy by wydał kolejne zestawy. Te przedstawione powyżej są swego badaniem rynku.
Braci sklejająca w 1/72 na zakupy! :) (Już dwa zestawy zamówiłem:) )
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Nowości Montex-Mask 1/72

Postprzez marco2607 » czwartek, 24 kwietnia 2014, 15:53

Fajne, aby za słodko nie było brakuje tylko tego aby maski na owiewkę robili z taśmy tamija.
Bardzo nietypowe malowania robię u Pastelli z allegro, ceny porównywalne ( maski). Tu mamy jeszcze kalki , szczególnie smakowicie wyglądają te godła. :P
Oby oferta była większa.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez Bercik » sobota, 26 kwietnia 2014, 19:02

Wreszcie. Czekałem na maski w 72 odkąd Montex wszedł na rynek. Mam nadzieję, że oferta szybko poszerzy się o inne samoloty i malowania.
Obrazek
Obrazek
Bercik

Postprzez Belwar » środa, 30 kwietnia 2014, 08:39

A mi aż się prosi o zrobienie masek z ewentualnymi kalkami do maszyn 1586 eskadry. Na rynku są modele liberatorów które da się przerobić na nasze maszyny jest też nie pozbawiony wad Halifax (revella) i aż się prosi żeby w 70 rocznice PW zrobić maszynę ww. malowaniu. Niestety kalek/ masek brak.
Belwar

Postprzez Dominik » środa, 30 kwietnia 2014, 10:05

Poszerzenie oferty zależy tylko i wyłącznie od nas, modelarzy. Jeśli ta seria okaże się popularna (jak dla mnie jest bardzo dobrym pomysłem) to będzie więcej. Pozostaje nam tylko ruszyć na zakupy.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez doc-2006 » czwartek, 1 maja 2014, 21:22

Belwar napisał(a):A mi aż się prosi o zrobienie masek z ewentualnymi kalkami do maszyn 1586 eskadry. Na rynku są modele liberatorów które da się przerobić na nasze maszyny jest też nie pozbawiony wad Halifax (revella) i aż się prosi żeby w 70 rocznice PW zrobić maszynę ww. malowaniu. Niestety kalek/ masek brak.
.

Popieram. Dobre opracowanie Liberatorów w Mini Replice. Do tej pory na rynku były kalkomanie Airmo, ale tylko z Neciukiem. Obecnie je bardzo trudno zdobyć. Jest jeszcze neciuk w zestawie italery , ale nie z tym liberatorem co trzeba. Przydały by sie jescze polskie Mosquito i więcej Wellingtonów ( obecnie tylko mozna kupić Mk Ic)
doc-2006

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie