Pomimo niezbyt wielkich chęci i wielu poza modelarskich obowiązków praca pomału idzie do przodu. W wyniku dyskusji jaka rozgorzała w temacie na znienawidzonym przez wielu a przez mnie bardzo lubianym forum ScaleFun postanowiłem dokońać zmian w wyglądzie brzegów dioramy. Wykończenie czernią zostało zastąpione dosyć ciemną lakierobejcą. . Na to co było nakleiłem balsę grubości 0,6 mm i pomalowałem.
Okop ma już raczej komplet wyposażenia, drut kolczasty też już jest (chociaż dodam jeszcze trochę). Zacząłem również pracę nad pozorantem. Na koniec zostawiam sobie wylanie kałuży. Zastanawiam się jeszcze czy zatopić w niej szkielet pewnego nieszczęśnika.
Słuchając również waszych rad pokusiłem się o dodanie worków z piaskiem nad okopem. Wyszły jak wyszły - na razie lepsze nie będą.
Teraz będą zdjęcia a zatem należy zamieścić ostrzeżenie :
UWAGA !!! STREFA PRACY PROGRAMÓW GRAFICZNYCH. ZDJĘCIA NIE ODZWIERCIEDLAJĄ RZECZYWISTOŚCI !!! - nie ma co zazdrościć w zasadzie bardzo słabo "na lajf" to wszystko wygląda. Jest tak słabo, że zastanawiam się czy nie wystąpić w jakichś mistrzostwach.

I tu wspomniana ewentualna zawartość kałuży :