Eduard - nowy Bf 109 G-6

Re: Eduard - nowy Bf 109 G-6

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » środa, 7 maja 2014, 22:33

HK1886 napisał(a):A ktoś Ci czegoś zabrania albo od czegoś odwodzi?
Na razie to Ty plujesz jadem, wyjeżdżasz z Cepeliadą po czym oddalasz się z miną urażonej księżniczki i jeszcze ciskasz fochem na odchodne...

Nikifor interpretacji. Jaki jad, jaka księżniczka, gdzie ty widzisz miny?? Wj..cie się się w wątku okrakiem (stosuję liczbę mnogą bo nauczony doświadczeniem jednostka squadu reprezentuje opinię całości - zresztą i tak krążycie po forum watahą) jeden z waszych stopując dyskusję. Ja zwróciłem uwagę a reszta wybiegła zza krzaków. Zapytałem czy zezwalacie łaskawie na dalszą dyskusję i tyle. A czemu cepeliada dotknęła? Przecież malujecie ładne modele?
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Reklama

Postprzez ROBERT » środa, 7 maja 2014, 22:43

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a): Wj..cie się się w wątku okrakiem (stosuję liczbę mnogą bo nauczony doświadczeniem jednostka squadu reprezentuje opinię całości - zresztą i tak krążycie po forum watahą)

na rozkaz góry SF wpie...m sie i ja okrakiem
ROBERT

Postprzez rotpol13 » środa, 7 maja 2014, 22:54

O czym jest ten temat Panowie?
Obrazek
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez piotr dmitruk » środa, 7 maja 2014, 23:18

Kuba, powiedz tylko słowo, a wytnę wszystko niepotrzebne (oprócz ostatniego obrazka).
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Murek » środa, 7 maja 2014, 23:25

rotpol13 napisał(a):O czym jest ten temat Panowie?
Obrazek

Podobno Niemcy jakiś nowy samolot wyprodukowali... albo Czesi... takie słuchy chodzą... a to chyba matka chrzestna :mrgreen:
Murek

Postprzez Soris000 » czwartek, 8 maja 2014, 00:14

Obrazek
To zdjęcie pokazuje jak prawidłowo powinny wyglądać Beule w wersji Erla.
Soris000

Postprzez FranekS » czwartek, 8 maja 2014, 00:36

iras67 napisał(a):Może ktoś zrobi cały przód z osłonami i dołem Daimlera jako zestaw uzupełniający do Brasina :mrgreen: ...

W 1/47, oczywiście. Muszę wreszcie kupić edkowego Emila , żeby mojemu przerośniętemu Guciowi (maaam!) nie było smutno samemu :-).
PzDr.
FranekS
FranekS

Postprzez marco2607 » czwartek, 8 maja 2014, 06:55

FranekS napisał(a):W 1/47, oczywiście. Muszę wreszcie kupić edkowego Emila , żeby mojemu przerośniętemu Guciowi (maaam!) nie było smutno samemu :-).
PzDr.

Chcesz powiedzieć że i ten model zrobili w 1/47 . Może napisz , co i jak . :?:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez Dominik » czwartek, 8 maja 2014, 07:42

Ludzie poczekajcie lepiej jak ktoś go będzie miał i wtedy podyskutować. Myślę, że prawie wszystko co nie tyczy się najnowszego produktu Eduarda (i firmy Eduard jako takiej) można wyrzucić. Proszę by zostawić powyższe zdjęcia. Jak komuś przyjdzie ochota na pisanie nie na temat to sobie popatrzy w ładne oczy tej pani i się uspokoi :mrgreen:
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez iras67 » czwartek, 8 maja 2014, 08:40

Dominik napisał(a):Ludzie poczekajcie lepiej jak ktoś go będzie miał i wtedy podyskutować.
Franek ma.
iras67

Postprzez FranekS » czwartek, 8 maja 2014, 10:41

iras67 napisał(a):
Dominik napisał(a):Ludzie poczekajcie lepiej jak ktoś go będzie miał i wtedy podyskutować.
Franek ma.

Przepraszam, 1/46,573. Zakładając rozpiętość 9920 oryginału. Inaczej: jakieś 6,3 mm na plusie na rozpiętości. JA MODELE DAWNO PRZESTAŁEM MIĘRZYĆ. Ale przyłożyłem to i owo do ZVEZDY i nogi mi się lekko ugięły. Ja go nie dyskwalifikuję, choć masa drobnych wtop w nim jest. Po prostu trzeba sprzedać Messery innych firm i przejść na Eduarda ;o)
FranekS
FranekS

Postprzez Komandor » czwartek, 8 maja 2014, 12:02

FranekS napisał(a):Po prostu trzeba sprzedać Messery innych firm i przejść na Eduarda ;o)

O, NIE ! Ja Haski bronić będę, z sił całych. :) Mam ze dwa Gustawki i zostanę przy tej Hasce, choćbyście napluli mnie w twarz i złą osłoną chłodnicy w brzuch walnęli :) Nie kupiem Edziowego GKlasse i już ( tu tupniecie nogą ).

Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Postprzez marco2607 » czwartek, 8 maja 2014, 12:46

FranekS napisał(a):Przepraszam, 1/46,573. Zakładając rozpiętość 9920 oryginału. Inaczej: jakieś 6,3 mm na plusie na rozpiętości. JA MODELE DAWNO PRZESTAŁEM MIĘRZYĆ. Ale przyłożyłem to i owo do ZVEZDY i nogi mi się lekko ugięły. Ja go nie dyskwalifikuję, choć masa drobnych wtop w nim jest. Po prostu trzeba sprzedać Messery innych firm i przejść na Eduarda

Tego się obawiałem, mogłem im wszystko wybaczyć ale to jest draństwo. Śmiem twierdzić że zrobili to specjalnie , bo kto by im ich brasiny kupił jakby był w skali. Pełno jest dodatków i to zapewne lepiej zrobionych niż eduard to wymyślił - taki SBS do G10.

Cały mój misterny plan diabli wzięli. :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez FranekS » czwartek, 8 maja 2014, 13:07

Z punktu widzenia obowiązującej MODY to Hasegawa wygląda ubogo, by nie rzec przaśnie.
Myślę, że większość klientów lubi teraz efektowne detale, nity (nie muszą być tam gdzie powinny), łatwe składanie i radośc z malowania. O ten FUN chodzi przecież. Co trzeba oddać Hasegawie: jej pełnoletnie już modele były robione na pewno wg. słabszej dokumentacji, ale i tak ustrzeżono się wielu błędów popełnionych przez innych. Wady 109 Hasegawy są powszechnie znane, są różne braki, ale widać w nich jakąś ambicję, i ogólnie większe zrozumienie zważywszy że ich Gustaw powstał OSIEMNAŚCIE lat temu. Teraz (od jakiś 6-7 lat) na Ebayu można kupić praktycznie wszystkie zachowane rysunki fabryczne 109 w zdigitalizowanej formie, za jedyne 250-300 dolarów. Legalnie.
Spitfire wyszedł niemal dealnie, bo był podany wręcz na tacy (książka Paula Monfortona Spitfire IX/XVI Engineered , Ed się do tego przyznaje ). Z Gustawem poszli trochę w zaparte, tak żeby można było go postawić obok Emila. Mam nadzieję że sprzedaż nie spadnie przez moje wynurzenia.
FranekS
FranekS

Postprzez Dominik » czwartek, 8 maja 2014, 13:18

Bo Spitfire najlepszy jest i dlatego ma tak mało błędów :mrgreen: Tylko skala nie ta :(

Co do sprzedaży to bym się nie przejmował. Duża część modelarzy kupi Gucia, bo dla osób nie znających się na Messerschmittach (np. ja) wygląda on jak Gustav. Osoby, które znają się na rzeczy poczekają aż Dragon lub ktoś inny wypuści dobrego Gucia i kupi go. Poprawcie mnie, ale podobno Zvezda się odgrażała, że planuje wypuścić Gustawy?
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Messerschmitt