Peugeot 206 WRC(Monte Carlo Rally 2000)Delecour 1:24 Tamiya

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Peugeot 206 WRC(Monte Carlo Rally 2000)Delecour 1:24 Tamiya

Postprzez szpaku86 » piątek, 16 maja 2014, 19:28

Witam

Przed prezentacja modelu tradycyjnie krótki wstęp...

''Srebrne Pociski''

Po wielomiesięcznych testach, debiucie i udziale w kilku rajdach sezonu 1999 Peugeot przystępuje do walki w pełnym cyklu Rajdowych Mistrzostw Świata. Oczekiwania teamu i apetyt na zwycięstwo były ogromne, to tez pierwszy OS nowego milenium padł łupem właśnie 206-szostki prowadzonej przez załogę braci Panizzi. Zaraz potem kibice i dziennikarze sportowi nazwali Peugeoty ''srebrnymi pociskami''

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Euforia francuzów nie trwała jednak długo... mimo świetnych pozycji w generalce i szans walki o wygrana w rajdzie żaden z Peugeotów nie przystąpił do rywalizacji drugiego dnia rajdu. W dosyć kompromitujący sposób żadna z trzech 206-szostek nie odpaliła o poranku... Jak się później okazało w każdej zepsuło się cos innego.

Model

W sumie to nie mam co za wiele się rozpisywać o modelu gdyż wszystko dokładnie przedstawiłem w dziale warsztatowym. Podsumowujac Model tamiyi jest świetny - wiele detali, wszystko elegancko spasowane itd. Każdy może śmiało budować 206-stke prosto z pudla i efekt będzie fajny, ja osobiście pokusiłem się o wiele zmian i przeróbek ale była to jak najbardziej przyjemna dłubanina. Sporo nowych doświadczeń dostarczyło mi oklejanie karbonem i kewlarem czego nie robiłem wcześniej na tak duża skale. Model zajął mi zdecydowanie więcej czasu niż zakładałem no ale cóż... tak to już w życiu bywa.

No dobra, czas na parę fotek oryginału na których można zauważyć jak Delecour w tradycyjny sposób prowadzi auto z podwiniętymi rękawami i galeria:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Samochód który prezentuje jest dziełem francuzów, prowadzony przez francuską załogę wiec galeria końcowa musiała być na tle barw Francji...

Na koniec chciałbym podziękować Wszystkim za wsparcie, doping, komentarze i rady. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na Wasze finalne oceny projektu i galerii.

Obrazek

Pozdrawiam
Krzysztof Szpakowski
Ostatnio edytowano piątek, 16 maja 2014, 19:34 przez szpaku86, łącznie edytowano 1 raz
szpaku86

Reklama

Re: Peugeot 206 WRC(Monte Carlo Rally 2000)Delecour 1:24 Tamiya

Postprzez Przemysław Szymczyk » piątek, 16 maja 2014, 19:33

Zasadniczo to wygląda jak prawdziwe auto. Podziwiam :)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez STI22B » piątek, 16 maja 2014, 19:55

Jednym słowem...REWELACJA :) Brawo Krzyśku za kunszt w rękach i dużo cierpliwości, która została nagrodzona kolejnym genialnym modelem. Jeszcze raz WIELKIE Słowa uznania.
Projekty na warsztacie:

Obrazek Obrazek Obrazek
STI22B

Postprzez powerpablo » sobota, 17 maja 2014, 08:01

Dla mnie to bez wątpienie najwyższa półka modelarstwa. Czystość i dbałość o każdy detal sprawia, ze model można oglądać kilkakrotnie i to i tak się nie znudzi. Śmiało można stwierdzić, że dokładna replika modelu rajdowego.
Gratuluję Krzychu tak wspaniałej roboty a przede wszystkim pięknego modelu w kolekcji.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez Coppercat » sobota, 17 maja 2014, 09:16

Piękny model. Gratulacje 8-)
Napiszę tylko, że właśnie do takich efektów modelarskich staram się dążyć.
Niestety daleka droga przede mną :evil:
Pozdrawiam,
Jacek
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Coppercat

Postprzez kadzior » sobota, 17 maja 2014, 18:12

Mi kopara opadła jak oglądałem warsztat, i tak już od jakiegoś czasu chodzę z gębą ciągnącą po ziemi.
Galeria też powala na kolana, foty idealne. Gratuluję talentu, umiejętności i wytrwałości.
Szczerzę zazdroszczę bo mi daleko chociaż w części do tak perfekcyjnego modelarstwa.
Obrazek
kadzior

Postprzez Mr. Headshok » sobota, 17 maja 2014, 21:10

Super! Galeria, wprowadzenie do niej, foty i sam model rzecz jasna... rewelacja!!! Gratuluję!!!
Pozdrawiam,
Tomasz Koebsch
Mr. Headshok

Postprzez kashato » poniedziałek, 19 maja 2014, 18:31

1 liga modelarska i genialny pomysł na tło. Model wali na łopatki, gratuluję i zazdroszczę :)
kashato

Postprzez MesserDesign » wtorek, 20 maja 2014, 10:44

Coś wspaniałego. Przede wszystkim ta czystość wykonania jak i zdjęcia - pierwsza klasa!
Bardzo trafiony pomysł z tą flagą - mógł bym powiedzieć, prawdziwy hołd modelarski.
Gratulacje w pełni zasłużone :!:

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Postprzez Dorotka » czwartek, 22 maja 2014, 17:29

Ja mam jedno fundamentalne pytanie....

Czy nikt jeszcze nie wpadł na pomysł, żeby jego (i jemu podobnych) ktoś stąd zabrał, wyrzucił, skazał na banicję, ukrzyżował??? Jak ja mam robić modele, jak przychodzą takie typy i robią takie rzeczy. To normalnie znęcanie jest! Trzeba ich pozwać!

:mrgreen:

P.S. Jeden z "naj" modeli jakie widziałem tu na Forum... Na innych forach zresztą też... Super robota... Choć papierowy ręcznik na jednym ze zdjęć dyskwalifikuje całą pracę :P :P :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez posejdon » wtorek, 19 sierpnia 2014, 21:59

Przyjemnie się patrzy na takie modeliki :) . Srebrne Pugi były najlepsze. Szczególnie te 2001-2002 ale Twój też jest kozak.

Ech to były czasy - dziś za podwinięte rękawy wykluczają z rajdu... ;o)
posejdon

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli