Lamborghini Miura P400SV 1:24 Hasegawa

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Lamborghini Miura P400SV 1:24 Hasegawa

Postprzez Karol_Max » poniedziałek, 26 maja 2014, 15:08

Witam!
Chciał bym zaprezentować mój już piąty model samochodu. Sam zestaw na bardzo wysokim poziomie wszystko pasuje idealnie, Ładnie odlane, choć mój egzemplarz posiadał mały defekt, miał deskę rozdzielczą odlaną tylko do połowy, resztę musiałem dorobić sam, na szczęście wyszło całkiem ładnie :) Z dodatkowych dorobek z mojej strony to nasza żółta tablica.
Teraz zdjęcia, jeśli ktoś ma jakieś uwagi niech pisze, wszelkie opinie mile widziane:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niedługo szykuje się kolejne Ferrari :D
Karol_Max

Reklama

Re: Lamborghini Miura P400SV 1:24 Hasegawa

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 26 maja 2014, 21:58

Nie wiem, czy bardziej fachowi koledzy znajdą jakieś niedoróbki, ale mi się bardzo podoba, i samochód i model.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Kazik » wtorek, 27 maja 2014, 06:44

Model całkiem fajny.
Co posłużyło za tło do zdjęć modelu?
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Dorotka » wtorek, 27 maja 2014, 07:04

Sympatyczny, zielony samochodzik :) Drobne niedoróbki w malowaniu ... Faktycznie fajna "podstawka". Podłączam się do pytania Kazika! Co to?

Pozdrawiam
:)

P.S. Jaki kolor/farba poszła na fotele?
Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez PawełMT » wtorek, 27 maja 2014, 23:43

Jak dla mnie to super wszystko wygląda tylko te opony takie "balonowe" nie pasują mi do takiego auta ;o)
PawełMT

Postprzez Gadas_75 » środa, 28 maja 2014, 00:20

PawełMT napisał(a):Jak dla mnie to super wszystko wygląda tylko te opony takie "balonowe" nie pasują mi do takiego auta ;o)

W 1971 roku to nawet sportowe samochody miały takie balony. Choć prawdę powiedziawszy przesadzony jest ten "zimowy" bieżnik, który potęguje efekt balonowej opony.
Tak czy inaczej model i tak mi się bardzo podoba. Gratulacje.
Na warsztacie: W123
Pozdrawiam
Adam
Gadas_75

Postprzez Karol_Max » środa, 28 maja 2014, 14:03

Miło mi że się podoba :)
Tło\podstawka to szklany dach targa z samochodu mojego brata, jeszcze trzeba coś wykombinować na czarne tło, bo łapie drzew z ogrodu :P
Farby na fotele to zestaw Lifecolor do cieniowania twarzy na figurkach.
A opony chyba nie są aż tak złe w porównaniu z tymi oryginalnymi, mi na takich całkiem odpowiada, a nawet jak by to nie wiedział bym jak mam to zrobić żeby było lepiej :)
Karol_Max

Postprzez Kazik » środa, 28 maja 2014, 17:22

Tak mi się wydawało że to dach auta. Co to za samochód.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Karol_Max » środa, 28 maja 2014, 19:02

Nissan 100NX :)
Karol_Max

Postprzez szpaku86 » piątek, 30 maja 2014, 20:55

Witam !

Może zacznę od samego modelu który moim zdaniem bardzo fajnie się prezentuje, mam zastrzeżenia co do wysokiego wykonania przez hasegawe ale wierze Ci na słowo... Atutem miniatury z pewnością jest wiernie dobrany kolor, świetnie wykonane linie podziału blachy i fotki jakie wykonałeś żeby go zaprezentować. Co do minusów to warto by popracować następnym razem przy obramówkach szyb, w tym przypadku to przecież stary samochód i można zgonić ze nalot na nikiel siadł... Co do opon bo pojawiła się takowa dyskusja uważam ze są jak najbardziej odpowiednie, miałem okazje zobaczyć Miury na żywo tyle ze w wersji P400S i Sami zobaczcie jak to wyglądało:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do samego auta to na lata 70-siate wzbudzało zachwyt i wśród wielu dzisiaj wciąż tak jest... Ja przyznam szczerze ze widząc go kilkukrotnie a zawsze trafiałem na zielone egzemplarze, miałem wrażenie ze patrzę na spłaszczona żabę... Z
zapalonymi lampami brakowało tylko żeby Miura zrobiła RERE KUM KUM.... Oczywiście jest to tylko moje prywatne zdanie z którym można się nie zgadzać.

Pozdrawiam
Krzysztof
szpaku86

Postprzez Karol_Max » niedziela, 1 czerwca 2014, 10:36

szpaku86 szczerze się przyznam, że bardzo ci zazdroszczę tego, że mogłeś ją zobaczyć na żywo, może mi też będzie kiedyś dane :) A co do uszczelek, to wiąże się z nimi niemiła sytuacja, kiedy miałem gotowy model, zamaskowałem je i pomalowałem, to przy odmaskowywaniu lakier zszedł razem z taśmą, na szczęście tylko na dachu. Musiałem malować od nowa i nie wyszło już tak dobrze.
Karol_Max

Postprzez szpaku86 » wtorek, 3 czerwca 2014, 11:03

Karol_Max Napisał;

A co do uszczelek, to wiąże się z nimi niemiła sytuacja, kiedy miałem gotowy model, zamaskowałem je i pomalowałem, to przy odmaskowywaniu lakier zszedł razem z taśmą, na szczęście tylko na dachu. Musiałem malować od nowa i nie wyszło już tak dobrze.

Teraz model podoba mi się jeszcze bardziej bo pokazuje ze mimo przeciwności losu udało Ci się naprawić błąd i finalnie model prezentuje się znakomicie !

Karol_Max Napisał;

szpaku86 szczerze się przyznam, że bardzo ci zazdroszczę tego, że mogłeś ją zobaczyć na żywo, może mi też będzie kiedyś dane

Ja miałem okazje zobaczyć te dwa egzemplarze na Clasic Motor Show w Birmingham i na Festiwalu Prędkości w Goodwood. Powiem tak, wśród samochodów jakie stały obok Miury czyli miedzy innymi Ford GT 40, Shelby Cobra i GT500, Aston Martin DB5, Jaguar y-type, Mercedes SLS czy tez młodsze samochody takie jak Ferrari F-40, F-50, GTO, Porsche 595, McLaren F1 i wiele wiele innych Miura prezentowała się bardzo mało efektownie... Oczywiście jest to tylko moje zdanie a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje...

Pozdrawiam
Krzysztof
szpaku86

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli