Tym razem nietypowo jak na mnie. Po zmaganiach w Renault FT (dział pancerny) naszła mnie wielka ochota na coś szybkiego i czystego. Oczywiście nie mogło to być nic innego ja motorek
Niniejszy warsztat będzie bardzo minimalistyczny. Model jest robiony "do bólu" prosto z pudła. Wszystkie zastosowane techniki są dobrze wszystkim znane więc nie ma o czym się rozpisywać. Warsztat założyłem tylko z dwóch powodów:
1. model mało popularny - znalazłem tylko jeden warsztat kolego Marka "Kazik" z przed chyba 5 lat
2. próba prezentacji zdjęć na innym niż dotychczas tle.
Przede wszystkim postanowiłem robić zdjęcia warsztatowe na max. "wyczyszczonym" tle. Padło więc na białą matową folię. Ponieważ nie posiadam typowego namiotu bezcieniowego, fotki robię jak zwykle - oprócz głównego oświetlenia, doświetlanie w czasie ekspozycji ręczną (stołową) lampką halogenową - 60W - z każdej strony. Wcześniej w aparacie ustawiony balans bieli.
Model również nietypowo. Oryginalne malowanie - italian red.
W sieci znalazłem taką oto wersję

Zdjęcia przedstawiają wersję SENNA ale ja i od niej troszkę odstąpię - chcę pomalować całość w-g własnego "tuningu"
Dotychczas udało mi się zrobić całe tylne zawieszenie. Wahacz w kolorze osłon. Osłona łańcucha carbonowa - oklejona kalką scale motosport Carbon Fiber Twill Weave sku#1012 dla skali 1:12.

silnik. Funele to oryginalny chrom + transparent red.

rama

oraz przednie i tylne koło