Kolorowe zdjęcia z samolotu Lim-6M (MiG-17PF)

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Kolorowe zdjęcia z samolotu Lim-6M (MiG-17PF)

Postprzez pwamboldt » poniedziałek, 26 maja 2014, 21:09

Witam wszystkich, jestem z Argentyny i szukam kolorowych zdjęć z samolotu Lim-6M, które pochodziły z MiG-17PF, gdy były w eksploatacji w okresie lat 80-tych.

To jest dla projektu w skali 1/48 model Smer.

PD: Znalazłem to zdjęcie w czerni i bieli, a następnie przekazanie go przez filtry zostały określone mające różne kolory i chciał wiedzieć, czy ktoś wie, jakie kolory na sobie ten konkretny samolot lub mają kolorowe zdjęcia z nim.

Od już bardzo dziękuję

oryginalne zdjęcie
Obrazek

Ostatnie filtry zdjęcia
Obrazek
pwamboldt

Reklama

Re: Kolorowe zdjęcia z samolotu Lim-6M (MiG-17PF)

Postprzez przemus » wtorek, 27 maja 2014, 19:44

Z ciekawości chwilę poszukałem materiałów o LiM-6. Czy były kiedykolowiek dwa identycznie LiM-6 kamuflażowane? Podejrzewam, że nie; z Mielca wychodziły w lakierze bezbarwnym z proszkiem aluminiowym (wg aktualnych technik) a kamuflaż był nakładany w jednostce wojskowej w trzakcie remontów na zasadzie jaka farba aktualnie dostepna. Stąd jak się ogląda zdjęcia to nie ma dwóch identycznych samolotów.
Dla kolegi z Argentyny "pwamboldt" to tylko zostaje szukać w internecie kolorowych zdjęć danego egzemplarza.
Patrząc na załączone zdjęcie to raczej nie było więcej niż trzy kolory - reszta to prawdopodobnie uzupełnienia farby lub miejsca wypłowiałe.
przemus

Re: Kolorowe zdjęcia z samolotu Lim-6M (MiG-17PF)

Postprzez GrzeM » środa, 28 maja 2014, 08:30

Może to pomoże?
Obrazek
GrzeM

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste