Ducati 916 - TAMIYA - 1:12

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Ducati 916 - TAMIYA - 1:12

Postprzez DarkWing » środa, 28 maja 2014, 08:45

:) nie mówiłem, że Alfa mi się psuła, kupiłem jako 4 latka od szefa salonu Alfy :). Była w stanie idealnym i taką też odsprzedałem po 3 latach. Chodziło mi tylko o to, że utrzymanie jej w takiej kondycji troszkę mnie kosztowało i chyba suma wszystkich japończyków, które miałem i mam do dzisiaj jest niższa od jej kosztów :mrgreen:
Ale to temat na inne forum....
Dziękuję a pochwałę modelu...
Dzisiaj postaram się dorzucić głowę ;o)
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez greatgonzo » środa, 28 maja 2014, 10:29

-z dzwiekiem silnika v2 zadna rzedowka sie nie moze rownac

Moje uszy mówią zupełnie coś innego :). Za to żadna V2 nie może równać się z R4, jeśli chodzi o parametry silnika. Fakt, że na szosie nie ma to żadnego znaczenia.

Kiedyś, gdy mierzyliśmy motocykle (kilkadziesiąt sprzętów ciągiem), to były wśród nich cztery dukaty. Od każdego coś odpadło na hamowni. I tylko od nich :mrgreen: .

Kombinezon można by dość łatwo uaktualnić. Albo sugerować, że to polski kierowca, który poskładał se 916 z przystanku autobusowego i na lepsze kombi go nie stać. ;o)
greatgonzo

Postprzez DarkWing » środa, 28 maja 2014, 12:31

greatgonzo napisał(a):...Albo sugerować, że to polski kierowca, który poskładał se 916 z przystanku autobusowego i na lepsze kombi go nie stać. ;o)

Niech i tak będzie

Dzisiaj już ostatnia aktualizacja warsztatu.
Anatomia głowy
Obrazek

i po operacji scalania
Obrazek

Obrazek

Na koniec końców głowa została osadzona na właściwym miejscu i człowiek może porwać swoja maszynę w pierwszą jazdę...
Obrazek

Obrazek

Dziękuję wszystkim za śledzenie tego warsztatu oraz za wszelkie komentarze i uwagi.
Osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy i mam nadzieję, że mimo wszelkich błędów merytorycznych (schemat malowania, kombinezon) całość zostanie dobrze przez Was odebrana.
Niedługo postaram się przedstawić swoją pracę w galerii.
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Postprzez darkinvaider » środa, 28 maja 2014, 12:37

bardzo ładnie-moja uwaga-kombinezon troche za bardzo sie "błyszczy" i bardziej przypomina latex;p mozna sprobowac bezbarwnym Satyną troche potraktowac?
darkinvaider

Postprzez greatgonzo » środa, 28 maja 2014, 14:18

Wszystko da się jakoś uzasadnić. Ale to jest takie zestawienie, które trzeba uzasadniać. Da się wymyślić prawdopodobną historię dla takiej sytuacji i przedstawić ją dioramą. Tutaj zawsze będzie brak wyjaśnienia. W dodatku typ wykonany jest z zupełnie nieporównywalnym zaangażowaniem w stosunku do moto i dysonans gotowy. Do momentu pojawienia się figurki było bardzo fajnie.
greatgonzo

Postprzez DarkWing » czwartek, 29 maja 2014, 23:00

darkinvaider napisał(a):...moja uwaga-kombinezon troche za bardzo sie "błyszczy" i bardziej przypomina latex;p mozna sprobowac bezbarwnym Satyną troche potraktowac?

Poprawione :)

Zapraszam do galerii.
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat