dewertus napisał(a):Napisz proszę coś na temat jakości tego jaczka - od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jego zakupem, ale wobec znikomych informacji co do jego sklejalności mam pewne obawy (zwłaszcza po przygodzie z Iłem 10 z SH)...
Ciężko coś powiedzieć o składalności po pierwszych oględzinach - w sieci czytałem narzekania, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że tak mały i prosty samolocik może sprawić duże kłopoty przy składaniu. Jak się ma świeżo w pamięci np. MS-406 albo Claude w 1:32, gdzie bywały dziury na pół cm (Morane), to mi to maleństwo nie straszne ;)
Wypraski wyglądają całkiem dobrze, nawet drobne elementy nie są wystrugane z mydła. Jest nawet przewidziany reflektor we wlocie powietrza. Ten mój zestaw ma bardziej wypasioną blaszkę niż pierwsze edycje, więc można wzbogacić wnętrze. Na rynku są żywice, ale pełen komplet (kokpit + powierzchnie sterowe+ dodatkowe zbiorniki i maski) kosztuje ponad 100, więc zdecydowałem kokpit zrobić własnym sumptem, dokupić dodatkowe zbiorniki na końce skrzydeł (fajnie wzbogacają sylwetkę), a co do powierzchni sterowych to się jeszcze waham. Najpierw muszę postudiowac dokumentację, zrobi się też kolejny wypad do MuzLotu, żeby pooglądać delikwenta