Mazda rx-7 R1 Tamiya 1:24 - standard

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: mazda rx-7 R1 Tamiya 1:24 - standard

Postprzez krzysiekk » piątek, 31 lipca 2009, 23:09

Mam nadzieję, że teraz już pójdzie sprawniej z modelem :)

Deska rozdzielcza:

Obrazek

Oraz kasta postawiona na kołach tak, żeby zobaczyć jak wygląda :)

Obrazek

Poprawiłem jeszcze przednią szybę, ale nie udało mi się zrobić dobrego zdjęcia, więc będzie następnym razem. Wnętrze też już prawie gotowe, więc może jutro albo w niedziele pojawi się kolejny update :)

pzdr
krzysiekk

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez fliper_nx » niedziela, 2 sierpnia 2009, 22:38

Org felgi są obrzydliwe, lecz w czerni wyglądają nieźle, modelik również prezentuję się okazale, porób kilka fotek w słońcu :) , czekam na konkrety .
"I gotta thank the Lord !!" :)
"Gdy Subaru slajdem tnie dzika chuć ogarnia mnie, a gdy Misiek zatnie bok orgazm jest o krok" :D
fliper_nx

Postprzez krzysiekk » środa, 5 sierpnia 2009, 23:32

W słońcu na pewno coś będzie, ale nie tym aparatem bo tym **** (nie będę używał nie cenzuralnych słów :) ) nic, co by po ludzku wyglądało, nie da się zrobić.

A teraz wnętrze:

Obrazek

Obrazek

Kolor w rzeczywistości jest bardziej zbliżony do tego z drugiego zdjęcia.

I podwozie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj zacząłem ostateczną polerkę lakieru i mam nadzieję, że w ciągu tygodnia uda mi się skończyć ten model. Sporo się na nim nauczyłem i póki co jestem zadowolony z efektu :) Zobaczymy jak wyjdzie ostatecznie.

pzdr
krzysiekk

Postprzez fliper_nx » czwartek, 6 sierpnia 2009, 15:52

Szkoda że wnętrze wyszło takie blade, osobiście lubię jaskrawe kolorki :) .
"I gotta thank the Lord !!" :)
"Gdy Subaru slajdem tnie dzika chuć ogarnia mnie, a gdy Misiek zatnie bok orgazm jest o krok" :D
fliper_nx

Re: Mazda rx-7 R1 Tamiya 1:24 - standard

Postprzez krzysiekk » niedziela, 16 sierpnia 2009, 11:51

Wnętrze starałem się zbliżyć kolorem jak najbardziej do oryginalnego i wydaje mi się, że się udało.

Teraz dwa szybkie zdjęcia po polerce:

Obrazek

Obrazek

Uszczelki wymagają jeszcze małych retuszy. Generalnie jak na pierwsze kładzenie lakieru to jestem zadowolony z efektu :)
A na koniec jeszcze pytanie: na co najlepiej wklejać światła?
Do wyboru mam:
- na srebrną farbę zaraz po malowaniu wnęk (chyba najłatwiejsza opcja, ale nie wiem jaki da efekt).
- na klej (używam kleju Humbrola, który rozpuszcza wszystkie farby i trochę się boję, że wyjdzie nie fajnie).
- na lakier bezbarwny (chyba najlepsza opcja, ale musiałbym zamaskować wszystko naokoło wnęk, co zaowocuje dużym nakładem czasu).

Generalnie mam ambitny plan dzisiaj skończyć z modelem. Co z tego wyjdzie - zobaczymy :)

pzdr
krzysiekk

Postprzez Mr. Headshok » niedziela, 16 sierpnia 2009, 11:59

krzysiekk napisał(a):A na koniec jeszcze pytanie: na co najlepiej wklejać światła?

Na wikol.
Pozdrawiam,
Tomasz Koebsch
Mr. Headshok

Postprzez xenomorph » niedziela, 16 sierpnia 2009, 20:47

Micro Kristal Klear.
Obrazek
Jarosław Rzemiński
xenomorph

Postprzez wuen » niedziela, 16 sierpnia 2009, 20:53

człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Postprzez krzysiekk » niedziela, 16 sierpnia 2009, 22:46

Dziękuje Panowie za podpowiedzi. Skorzystałem z wikolu i rano jak już dobrze wyschnie zobaczę jak wyszło. Tak się składa, że jestem teraz za granicą (nawiasem mówiąc tylko na obczyźnie mam spokój i miejsce do klejenia :) ) i nie miałbym jak zorganizować sobie tego Cristal Clear'a.

Co do Mazdy to niestety nie udało mi się jej dzisiaj skończyć, ale jestem już naprawdę na finish'u. Zostało tylko kilka detali do pomalowania i złożenie kilku części do tak zwanej kupy :) Miałem nadzieję, że będę miał dostęp do lustrzanki w tym tygodniu i uda mi się zrobić porządną galerię, ale niestety nie uda się więc postaram się jutro/we wtorek spróbować zrobić jakieś sensowne zdjęcia moją kieszonkową zabawką. Jak nie wyjdzie galeria będzie dopiero we wrześniu.

pzdr i jeszcze raz dzięki.
krzysiekk

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat