Jagdpanzer IV L/48 A0 Dragon 1/35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: Jagdpanzer IV L/48 A0 Dragon 1/35

Postprzez piotr dmitruk » środa, 5 sierpnia 2009, 23:47

Wikipedia:
"Bakelit to właściwie cała gama polimerów otrzymywanych poprzez kondensację fenolu lub krezolu z aldehydem mrówkowym.W zastosowaniach praktycznych do bakelitu dodawano rozmaite wypełniacze, najczęściej włókniste, jak np. azbest, papier, mączka drzewna."
Obaj Panowie macie rację.
Wytknięte przez Kubę niedociągnięcia zauważyłem wtedy, kiedy o nich napisał, choć rękojeści to faktycznie wyglądają trochę sztucznie. Model jako całość robi na mnie duże wrażenie.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Reklama

Postprzez Kuba P. » środa, 5 sierpnia 2009, 23:47

Niemiecki Ersatz - pasowałoby. Te zdjęcia, które wkleiłeś są świetne i faktycznie, to może wyglądać na rozwarstwiający się papier. Z drugiej strony - to jakby nie patrzeć chyba kompozyt.
Bardzo ciekawe, fajnie że to wskazałeś. Dzięki.

ps - Piotrek, też tak nieśmiało mi się wydawało co do składu, ale wstydziłem się pisać o czymś o czym nie do końca mam pojęcie. :oops:
Kuba P.

Postprzez Adam Obrębski » czwartek, 6 sierpnia 2009, 10:01

Dzięki Panowie za komentarze.
Kuba dzięki za komentarz, już samo to, że zaszczyciłeś mnie swoim tekstem jest dla mnie znakiem, że model wyszedł całkiem ok. Kolor drewna, bandaże, kalka częsciowo obicia - tutaj masz rację - część schrzaniłem, częsci nie zauważyłem. Reszta to "tanie efekciarstwo", które mi się podoba, a ty jesteś purystą... co kto lubi. Co do tempa sklejania - jestem zwyczajnie niecierpliwy, jak coś zacznę to muszę skończyć, a najlepiej jakby od razu oczyszczanie elementów, czy malowanie kółek dawało efekty w postaci całego złożonego pojazdu :mrgreen: Cecha negatywna w tym hobby, ale pewnie przejdzie z wiekiem :lol:
Ja za największy babol modelu uważam i tak kolor drewna, to będzie rzecz na której się skupie przy następnym modelowaniu, a teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :P
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez matejson » czwartek, 6 sierpnia 2009, 15:19

No Adam...rasowy JP 8-)

No i jak zawsze trzeba stwierdzić jedno...rozwijasz sie :-> bardzo szybko ;o)
Mateusz Mathea
http://matejson.blogspot.com
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe." A.E.
matejson

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli