dewertus napisał(a):A propo modeli AZModelu - jakie macie z nimi doświadczenie? Swego czasu zastanawiałem się nad Hurricane'm Mk.I w zestawie Fińskim i jak go obejżałem w sklepie i popatrzyłem na cenę to stosunek jakość / cena raczej za nim nie przemawiała...
pzdr.
Hubert
Mam to samo wrażenie, po obejrzeniu wyprasek Spiteful, którego nie kupiłem...Zaopatrzyłem się natomiast w SPAD 51, Gautlety i Harty i niestety są to modele wykonane technologią podobną poziomem do pierwszych MPM sprzed 15 lat...z masą uproszczeń i mało przyjazne dla modelarza ( grube krawędzie spływu, dośc grube, nierównej głębokości i mało finezyjne linie podziałów , chamsko kopiowane w żywicy gwiazdowe silniki z wtryskowych zestawów, które nie przypominają zbyt oryginału, szczególnie w SPAD...)
Co do poprawiania Tamiyi , to może wzięli sobie jakieś inne plany, bo moje Spity leżą w planach bez żadnych problemów...
Poza tym to jest tzw. "matka" , która może i siedzi w tych planach, ale zobaczymy jak sprawy sie będą miały z seryjnymi wtryskami...Już teraz widac, że np. krzywizna dolnej pokrywy silnika nie jest OK.