przez Arcturus » niedziela, 15 czerwca 2014, 17:40
Poczekał trochę na swoją kolej, ale ukończyłem go. Aichi D3A1 type 99 Val model 11, 1:48, Hasegawa. Warszat prezentowałem tutaj: viewtopic.php?f=12&t=70201. Maszyna w barwach lotniskowca ZUIKAKU z ataku na Pearl Harbor. Zapraszam do oglądania i komentowania.
Bardzo fajna rzecz - podoba mi się. Delikatnie, nieprzesadnie pobrudzony. No i ame-iro mi podchodzi chociaż od razu mówię, że w życiu samolotu z nad Pearl Harbor nie widziałem. Mam w dalszych planach Zero, Kate i Vala więc tutaj będę sobie zerkał.
Dzięki, cieszę się że się podoba. Japońce to strasznie wdzięczny temat, muszę podokupywać pozostałe konstrukcje, tym bardziej że Hase często już ich nie produkuje...
Arcturus napisał(a):tym bardziej że Hase często już ich nie produkuje...
Myślę, że produkty Hase będą się pojawiać we wcieleniach Italeri, Revella albo innych no i co jakiś czas też pewnie będą wznawiane przez Japończyków. Nie mówiąc o tym, że to modele z końca lat dziewięćdziesiątych więc niewykluczone, że Chinole coś wypuszczą. Albo Edek...
Gratulacje. Pięknie wymalowany, co łatwe nie jest w przypadku tego koloru. Nic tu nie jest przesadzone i bardzo mi się podoba całość. Bardzo udany model.