ROBERT napisał(a):malowałes z zewnatrz czy od srodka ?

Solo napisał(a):Zgadza się, jest zdecydowanie w sam raz.
Żadne pyłki się nie przykleiły?

BOMI21 napisał(a):Ile wynosi czas schnięcia tego lakieru?
iras67 napisał(a):BOMI21 napisał(a):Ile wynosi czas schnięcia tego lakieru?
... bardziej mieszaniny lakierów. Trudno ocenić bo te kolorowe Cleary sprawiają wrażenie bardziej miękkich od bezbarwnego, ale przysycha całkiem dobrze już w ciągu 1 godziny. Po 24 godzinach możesz polerować delikatnie chociaż ostateczną wytrzymałość osiąga pewnie po kilku -kilkunastu dniach.
iras67 napisał(a):Taśmą Tamiyi możesz maskować spokojnie po dwóch, trzech godzinach.
BOMI21 napisał(a):No i jest. Owiewka jest pomalowana, a efekt satysfakcjonujący.
Pomalowałem owiewkę zgodnie z radami Kolegi iras67, które mi podsunął w galerii mojego MiGa-29 sprzed roku (konkurs 18-).
http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t= ... 30#p569741
Wymieszałem farby typu Clear - Gunze C48 Clear Yellow i Gunze C50 Clear Blue w proporcjach 1:1. Otrzymany bardzo intensywny kolor zielony wymieszałem w proporcjach około 1:60 z lakierem Gunze GX100 (który został rozcieńczony pod aerograf Leveling Thinnerem w proporcjach 1:3). Tak otrzymaną mieszaniną pomalowałem dwukrotnie owiewkę od środka. Efekt jest taki:
A oryginał wygląda tak:
Jestem bardzo zadowolony z efektu - bardzo blisko mu do oryginału, a też nie udało mi się nic popsuć
ROBERT napisał(a):Nic nie zrobi,natomiast nie należy nim malować na położone kalkomanie .
BOMI21 napisał(a): ale co w takim razie się rozumie przez "rozpuszcza akryle Gunze"?
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości