Dorotka napisał(a):Niedługie .... I weź tu z nim gadaj .... 10 minut czy 20? Proporcja 1/2, 1/2, 1/3... Na słuch ... No zabić go można!

cayman napisał(a):Teraz jest okej,baza lakiernicza nie da połysku a efekt satyny.
Nie ma sensu czekać 3 dni,jutro przeleć micromeshem i fuknij jedną warstwę bardziej rozcieńczoną a potem clear.

Dorotka napisał(a):cayman napisał(a):Teraz jest okej,baza lakiernicza nie da połysku a efekt satyny.
Nie ma sensu czekać 3 dni,jutro przeleć micromeshem i fuknij jedną warstwę bardziej rozcieńczoną a potem clear.
Piotr!
Jeszcze raz dzięki... Efektu połysku się nie spodziewałem, też wydaje mi się to co jest całkiem dobre... Mówisz, że jutro? To schnie i utwardza się aż tak szybko? Boję się, że albo Micromesh pojedzie mi do samego podkładu, albo jak psiknę dużą ilością rozpuszczalnika to znowu się "zbarani"No ale skoro tak mówisz to się zrobi jutro
Mam opory przed Gunze... Może zamówię ten dwuskładnikowy od Zero. Na próbce która była psiknięta Gunze (1 do 5) ten lakier jest wciąż bardzo mięki... Czy jest duża różnica przy tym od Zero dwuskładnikowym? Myślę o tym dla jasności: http://www.car-model-kit.com/149-zero-p ... n=0&ftx=2K
Pozdrawiam

cayman napisał(a):Ponownie docierać na mokro nie ma sensu,ja zawsze przecieram micromeshem 6000 na sucho i potem przecieram antystatyczną ściereczką lakierniczą z woskiem celem usunięcia wszelakich paprochów , pyłu i walę clearem.

cayman napisał(a):Wal clear.
Co do ściereczki to sprawdzę jakiej firmy mam , moja jest lepka.

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości