Dorotka napisał(a):Jak uchwycić ten cholerny czerwony na zdjęciach, bo się non stop rozmazują?
Najpierw , masz za mało światła przy robieniu zdjęć .
Dorotka napisał(a):Jak uchwycić ten cholerny czerwony na zdjęciach, bo się non stop rozmazują?
Dorotka napisał(a):cayman napisał(a):Wal clear.
Co do ściereczki to sprawdzę jakiej firmy mam , moja jest lepka.
He, he...
Moja też jest lepka i "zbudowana" jakby z siatki ... O tym mowa: http://app.com.pl/products/?grid=21&gridn=3&prid=226. Do normalnego samochodu to ok, ale w przypadku modelu to nieco chyba za "twarde" jestAle oki poradzę sobie
![]()
Pozdrawiam

pawel700 napisał(a):Też kupiłem kiedyś jakąś ściereczkę antystatyczną (sprawdzę później jaki producent). Przetarłem i powstały smugi na ciemnym granatowym kolorze. Zmyłem to, bo się wystraszyłem że będzie widać po bezbarwnym. Nie używałem jej już nigdy. Teraz czytam wyżej, że to ma wosk ? Bezbarwny położy się na powoskowanej farbie ? Bo równie dobrze można użyć tamiya wax, po którym też nie ma pyłków/syfu.
edycja: ściereczka jest z APP

Dorotka napisał(a)::)
Chyba faktycznie trochę spanikowałem![]()
![]()
Ściereczkę traktowałem z należytą jej atencją i byłem bardzo delikatny
![]()
![]()
Dysza 0,4. Zmienić na mniejszą?
Pozdrawiam

cayman napisał(a):Stronę takiej kasty wylewam dwoma pociągnięciami lewo,prawo i gotowe.

Dorotka napisał(a):cayman napisał(a):Stronę takiej kasty wylewam dwoma pociągnięciami lewo,prawo i gotowe.
Na jakim ciśnieniu?

Dorotka napisał(a):A czy przed kładzeniem każdej warstwy działasz ze szmatką antystatyczną?
I jeszcze jednoDajesz 24 godziny na schnięcie każdej warstwy clearu?

Dorotka napisał(a):Ok...
Jeszcze raz dzięki.... Zobaczymy w takim razie jak to będzie wyglądać pojutrze.... A ja w tzw. międzyczasie zamówię dyszę 0,5 do Infinity, jeżeli takowe są
Pozdrawiam

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości