Nowości i zapowiedzi 1:48 AD 2014

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Nowości i zapowiedzi 1:48 AD 2014

Postprzez Solo » wtorek, 15 lipca 2014, 21:30

BOMI21 napisał(a):EDIT. ale żeby zarezerwować, to z 9 dychami trzeba się jednak rozstać :D

Ja nie muszę, mam rezerwacje za free.

A inbox zapewne będzie, nie dałbym rady się powstrzymać. :)
Solo

Reklama

Postprzez BOMI21 » wtorek, 15 lipca 2014, 21:31

Solo napisał(a):
BOMI21 napisał(a):EDIT. ale żeby zarezerwować, to z 9 dychami trzeba się jednak rozstać :D

Ja nie muszę, mam rezerwacje za free.

A inbox zapewne będzie, nie dałbym rady się powstrzymać. :)

Jak? :mrgreen:

Aktualnie Twój limit wynosi: 100zł. i może być zwiększony na indywidualny wniosek

?
BOMI21

Postprzez GUDMUNDUR » wtorek, 15 lipca 2014, 21:33

A inbox zapewne będzie, nie dałbym rady się powstrzymać.

Koniecznie :-o . Złóż na sucho i ja zamawiam zdjęcie z "dzioba" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
GUDMUNDUR

Postprzez Solo » wtorek, 15 lipca 2014, 21:36

BOMI21 napisał(a):
Aktualnie Twój limit wynosi: 100zł. i może być zwiększony na indywidualny wniosek

?

Mój limit to ponad 400 zł.
Solo

Postprzez BOMI21 » wtorek, 15 lipca 2014, 21:59

Solo napisał(a):
BOMI21 napisał(a):

?

Mój limit to ponad 400 zł.

Bo ty Solo to bogaty ludź jesteś - jak Cię w Martoli zobaczą, to zamykają rolety i kulą się na zapleczu, ale jak logujesz się na mojehobby, to wskakuje im czerwony alarm o logowaniu VIP Klienta - pracownicy kończą rozmawiać z innymi klientami, ciecie z magazynu rzucają wszystko tak jak jest i czekają na bieg po pozycje ze sklepu, które Ty pakujesz do swojego internetowego koszyka, nawet Pani Krystyna z Gazowni zamiata podest, coby kurier (który już gna z centali ciężarówką trójosiową) mógł szybciej zapakować Twoje zakupy do swojego DHL - wozu. Banki blokują sesje przelewów, bo oczekują ciężkiego przelewu o co najmniej dziesięcio cyfrowej kwocie, a Pan premier zaciera ręce, bo z VATu z Twoich zakupów spokojnie zbuduje następny 700 - kilometrowy odcinek autostrady, dzięki któremu Twoje zakupy szybciej dotrą do Twojej willi na obrzeżu wielkiego miasta.

A ja mam limit 100 zł bo kiedyś nie wziąłem zmówionych blaszek do MI-24 z Trumpetera. :-/
BOMI21

Postprzez Solo » wtorek, 15 lipca 2014, 22:12

Nie, po prostu raz dokonałem większej rezerwacji i mi się od tej pory limit powiększył.
A w ogóle to dobrego klienta się dopieszcza. :)
Solo

Postprzez rotpol13 » wtorek, 15 lipca 2014, 22:20

Solo napisał(a):A w ogóle to dobrego klienta się dopieszcza. :)

Obrazek
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez potez » wtorek, 15 lipca 2014, 22:35

Jak ktos kocha HB to ten Edek moze byc atrakcyjny ale jak to sie mowi d... NIEurywa 8-)
-bledy hb pozostaja bo edek nic nie poprawia
-nie ma malowania z filmu i nie bedzie, bo jak to ktos podsumowal na ARC - koszt licencji na merchandising z filmu jest tak wywalony w kosmos, ze nie ma firy, ktora to dzwignie :?
-jakos bardziej do mnie przemawia opcja samodzielnego kompletowania zestawu, wszystko jedno hase czy hb, ten zestaw nie jest akurat takim hitem cenowym jak F-4 a dodatko z edka wygladaja ubogo niestety...
- a poza tym najlepsza kalak do kocura jest z Furballa i nic jejenie podskoczy :mrgreen:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez RAV » środa, 16 lipca 2014, 10:37

potez napisał(a):-nie ma malowania z filmu i nie bedzie, bo jak to ktos podsumowal na ARC - koszt licencji na merchandising z filmu jest tak wywalony w kosmos, ze nie ma firy, ktora to dzwignie :?

Italeri/Testors dźwignęło. Mieli w ofercie F-14, F-5 i A-4 w 1/72 w malowaniach z filmu i z logami Top Gun.
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Solo » środa, 16 lipca 2014, 10:40

Kiedyś to mogło być taniej.
Dziś, kiedy Paramount przygotowuje się do kręcenia Top Gun 2, koszty licencji na pewno pójdą w górę, bo przewidują że to będzie hit kasowy.

EDIT: w ogóle to nie wiem skąd ta plotka o malowaniach z filmu.
Nigdzie nie ma takich informacji, więc to zdecydowanie od początku nie była prawda.
Solo

Postprzez merlin_PL » środa, 16 lipca 2014, 12:21

Zadziałał zwykly chwyt reklamowy na łosi jakich na kazdym forum jest pełno. Modelarstwo nie jest już dla młodych ludzi tylko dla tych trochę starszych którym okreslenie "Danger Zone " kojarzy się jednoznacznie z tytułowym utworem z filmu i czasami gdy byli młodzi , piękni i głupi ( dziś są głupi , już nie piękni i nie młodzi , ale mają pełny portfel ) Nikt nic wprost nie powiedział, ale tak zadziałało ,że wszyscy się spodziewali , że będą malowania z filmu. Znaczy zabieg marketingowy się udał.

Kwestia praw do znaków ( tych fikcyjnych ) z filmu . Jak nie zostały zastrzeżone wtedy , że podlegają ochronie prawnej to każdy może je pokazywać kolporotować , robic kalki i nadruki . Powiązanie z nowym filmem nijak ma się do praw do emblematów ze starego filmu.

MImo , że przeczytałem dość ( powtarzam ) dość pochlebną recenzję w MAI jakieś pare lat temu to modelu z Hobbybossa nie kupię . Hasegawę jak najbardziej tak . Błąd jaki ma HB jest dla mnie nie do zaakceptowania .
Tytułem tylko przypomnienia to jest w 1/48 jeszcze bardzo tania ( w Europie około 80 złotych ) Italerka . Cudem nie jest ( dysze koła i wnętrze do wymiany ) , ale bryłę w miarę trzyma poprawną .

Z Eduarda pomysł z F - 14 oceniam średnio . Pomysł upgradowaniem F - 4 z Academy był bardziej trafiony , bo dobry model stał się jeszcze lepszy . Tu Eduard nic nie poprawia . Tylko pretekst do sprzedawania swoich dodatków.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Solo » środa, 16 lipca 2014, 12:27

merlin_PL napisał(a):Zadziałał zwykly chwyt reklamowy na łosi jakich na kazdym forum jest pełno. Modelarstwo nie jest już dla młodych ludzi tylko dla tych trochę starszych którym okreslenie "Danger Zone " kojarzy się jednoznacznie z tytułowym utworem z filmu i czasami gdy byli młodzi , piękni i głupi ( dziś są głupi , już nie piękni i nie młodzi , ale mają pełny portfel )

Bomi21, nie wiem czy Ci współczuć w takim razie "głupoty" i starości oraz braku urody, czy też zazdrościć "pełnego portfela". :)

Co do wypowiedzi o filmie, to daruję sobie komentarz, bo widać gołym okiem, że nie masz bladego pojęcia o tej branży.
Solo

Postprzez merlin_PL » środa, 16 lipca 2014, 12:32

Rozwińiesz myśl ? , Czy znów napiszesz , że się pomyliłeś , albo przepraszasz. :)

Dla ułatwienia Ci napiszę , że modele ze znakami z filmu były już wydawane . Zestawy kalek także. Koszulki ze zdjęciami bohaterów także. Jakieś 28 lat temu. W Polsce później.
Poza tym zawarłem w poście zastrzeżenie ( o ile nie zostały wcześniej zastrzeżone ) na temat fikcyjnych oznaczeń na samolocie F - 14
Ostatnio edytowano środa, 16 lipca 2014, 12:36 przez merlin_PL, łącznie edytowano 1 raz
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez rotpol13 » środa, 16 lipca 2014, 12:33

merlin_PL napisał(a):...dziś są głupi , już nie piękni i nie młodzi , ale mają pełny portfel...

Czuję, że ktoś się zaraz obrazi i naciśnie guzik z napisem ''poproszę bana dla tego Pana'' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Solo » środa, 16 lipca 2014, 12:35

Trochę dziwne jest to, że nikt nie zwrócił uwagi na fakt, że Eduard robi własne dodatki żywiczne do modelu: dysze silnika, fotele i kółka.
Ciekawa sprawa jak to się będzie miało do tychże dodatków Airesa.
Solo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie