G-10 Revella

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

G-10 Revella

Postprzez urquart » środa, 16 lipca 2014, 11:56

Kupiłem w końcu G-10 Erla Revella i rzeczywiście revellacja :mrgreen: . Poza kilkoma błędami, o których była mowa na forum model prezentuje się wspaniale, ale Revell nie byłby sobą gdyby czegoś nie skopał. Tworzywo oszklenia jest nareszcie bardziej miękkie, co ułatwia obróbkę, niestety Erla haube wygląda obrzydliwie (być może trafiłem na trefny egzemplarz), są jakieś przerażające zacieki i smugi. Mam nadzieję, że nie jest to wada struktury, a tylko powierzchowny problem. W związku z tym mam pytanie jakim specyfikiem spróbować to wyszlifować? Nigdy nie mailem takiego problemu więc w tej kwestii jestem zielony :-/
urquart

Reklama

Re: G-10 Revella

Postprzez marco2607 » środa, 16 lipca 2014, 12:35

Samochodowa pasta polerska powinna pomóc.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez urquart » środa, 16 lipca 2014, 13:26

marco2607 napisał(a):Samochodowa pasta polerska powinna pomóc.

dzięki :)
urquart

Postprzez urquart » środa, 16 lipca 2014, 16:52

Niestety pasta nie pomogła, to jakieś wewnętrzne skazy :-/ . Niestety obie owiewki są w takim stanie. Może ktoś ma ten model i mógłby i odstąpić jedną erla haube (revell daje do zestawu dwie).
urquart

Powrót do Lotnictwo - warsztat