Panther ausf A. Tamyia 1:35.

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Panther ausf A. Tamyia 1:35.

Postprzez hef » sobota, 17 maja 2014, 00:35

Witam,

na wstępie wspomnę, że głównie bawiłem się w lepiarstwo niż modelarstwo i bardziej tematy latające.
Jakiś czas temu natknęło mnie na pancerkę więc zamówiłem wspomniany model, teraz się zastanawiam nad dodatkami do niego, czy możecie polecić jakiś zimmerit(czy dedykowany dla modelu Dragona, będzie pasował do tego) i ewentualnie inne pomocne produkty.
Brakuje mi doświadczenia w zabawie z elementami fototrawionymi.

Postaram się zdać relację z budowy, będzie to być może mój pierwszy warsztat publiczny :)
hef

Reklama

Re: Panther ausf A. Tamyia 1:35.

Postprzez Komandor » sobota, 17 maja 2014, 11:48

Czołem.
Przede wszystkim, powinieneś napisać, jaki poziom wykonania tego modelu Cię interesuje, określić co chcesz zmienić w Tamce. Wątków warsztatowych Pantery jest sporo, radzę Ci zajrzeć najpierw do nich. Dodatków też jest sporo. Zimmerit może być do Dragona, tylko musisz wiedzieć, czy robisz wczesną, czy późną Panterkę A ? Określ, proszę zakres Twoich prac "renowacyjnych", przy tym modelu i Twoich oczekiwań.

Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Postprzez hef » środa, 25 czerwca 2014, 20:44

Jest to w zasadzie mój drugi po 15tu latach przerwy, zdecydowałem, że będzie taki bardzo szkolny, odstąpiłem od zakupu dodatków, chcę dorobić do niego liny holownicze i w zasadzie tyle będzie ponad pudło.
Aktualnie model znajduje się w etapie przed malowaniem, po nałożeniu podkładu(użyłem samochodowy akrylowy). Zdjęcia wrzucę po malowaniu. Warsztaty przeglądałem i cały czas przeglądam.

Zdjęcia po nałożeniu farby bazowej:

Obrazek
Obrazek
hef

Postprzez hef » czwartek, 31 lipca 2014, 20:46

Spróbowałem zrobić rainsy, efekt na zdjęciach:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kamuflaż sam wymyśliłem, czeka mnie jeszcze męczarnia z gąskami, naniesienie błota i wash. Teraz pytanie wash zrobić po naniesieniu błota czy przed?
hef

Postprzez wapel » czwartek, 31 lipca 2014, 21:00

Przed.
Gładko tak, lekko tak toczy się w dal,
Jak gdyby to była piłeczka, nie stal,
Nie ciężka maszyna zziajana, zdyszana,
Lecz fraszka, igraszka, zabawka blaszana.

pozdrawiam, Paweł
wapel

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat