rudolf24 napisał(a):A może jednak podwiesisz pod nim te rakiety niekierowane ?
Nie ma szans. To nie jest Su-22.
Mam już komplet farb do pomalowania mojego MiGa-29.

Kamuflaż zostanie nałożony farbami: C72 (kamuflaż górnych powierzchni - ciemnoniebieski),
C306 (kamuflaż górnych powierzchni - jaśniejszy szary / wnęki podwozia i golenie, pylony uzbrojenia),
C305 (kamuflaż górnych powierzchni - szary),
C92 (kamuflaż górnych powierzchni - czarna plama antyodblaskowa przed kabiną pilota),
C308 (kamuflaż dolnych powierzchni - jasnoszary),
C69 (wloty powietrza, anteny, uzbrojenie podwieszane),
C66 (felgi kół)(klosze lamp pozycyjnych),
H19 (uszczelka osłony kabiny pilota)(trochę mnie martwi, że to farba H - może zareagować lakierem bezbarwnym),
SM01 i SM04 (żaluzje chłodzące działko, dysze silników),
C50 (dysze silników)(farba typu clear),
C03 (klosze lamp pozycyjnych).
Oczywiście są to kolory bazowe - będą służyły jako kolory "wyjściowe" przy mieszaniu farb, by uzyskać kolory zgodne z wzorcem. A tym wzorcem jest to zdjęcie:
Zdjęcie z prywatnej kolekcji - autor: Mirosław Gawroński
Według Pana Mirosława Gawrońskiego, autora tego zdjęcia (bardzo dziękuje za udostępnienie i wybranie zdjęcia wzorcowego), na tej fotografii kolory są najbardziej zbliżone do rzeczywistych - postrzeganych "na żywo" przy neutralnym świetle.
Na modelu jest już Mr. Finishing Surfacer 1500, który służy za podkład - dając idealnie gładką, kolorystycznie neutralną bazę pod kolory kamuflażu. Kamuflaż zostanie zabezpieczony lakierem Mr. Color GX100.
Zanim przystąpię do malowania, mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia, w tym:
Dopasować podstawę anten (prawie zrobione)
Usunąć plastikowe odgromniki, zastąpić je toczonymi (jeszcze się zastanawiam, czy zrobię to przed, czy po malowaniu)
Nanieść Mr. Finishing Surfacer 1500 na drobne elementy (podwozie, pylony, zbiornik 1500dm/3)
Przygotować dysze (będą waloryzowane komorami spalania z żywicznych dysz Eduarda do MiGa-29 z Academy)
Dopracować powierzchnię kadłuba na dziobie (tam, gdzie jest podstawa anten)
Ogólnie nie nudzę się