przez greatgonzo » poniedziałek, 18 sierpnia 2014, 15:14
Oczywiście jest tak jak mówisz w pierwszej części wypowiedzi. Fotele tylko w bardzo wąskim stopniu związane były z Mk. i to tylko pośrednio. Np. uznaje się, że MkII wyszły wszystkie z plastic seat, bo takie było założenie produkcji w CBAF. Od początku był planowany jako element alternatywny, co zupełnie nie dziwi wziąwszy pod uwagę spore problemy z wytrzymałością na etapie wdrażania do produkcji. Choć plastikowe fotele raczej dominowały to wzmianki o fotelach metalowych sięgają co najmniej 1944.
Był to element wielokrotnie modyfikowany, co czasem tylko trochę, a czasem bardzo wpływało na jego formę.
W służbie fotel był częścią wymienną i na pewno wymienianą, jako, że fotele z tworzywa wciąż miały tendencję do pękania, więc rzeczywiście nie da się bez zdjęcia ponad wszelką wątpliwość przypisać konkretny fotel do konkretnego Spita. Zresztą, wiadomo, że te fotele, jeśli całe, magazynowano i używano nawet w późniejszych konstrukcjach. Spotykano je np. w Meteorach, czy Vampire'ach.
Druga część wypowiedzi podoba mi się mniej, bo akurat ja nie zgadzam się z pomysłem, że skoro nie wiadomo na pewno, to można cokolwiek. Dla mnie to pochodna idei zrobienia czegoś w modelu i wymagania od innych udowodnienia, że tak nie było (lestatyzm?), co w efekcie sprowadza się w zasadzie do uznania absolutnie wszystkiego za możliwe. No ale to temat na inną rozmowę. Z fotelem Aeroplastics jest jednak ten kłopot, że drań nie tylko kolorem różnił się od metalowego odpowiednika.