ROBERT napisał(a):BOMI21 napisał(a): ale co w takim razie się rozumie przez "rozpuszcza akryle Gunze"?
mało mnie to obchodzico to oznacza ,pomalowałem kilka modeli na ktorych były tamiye gunze C i H i na tym opieram swoje stwierdzenie
Można i tak
ROBERT napisał(a):BOMI21 napisał(a): ale co w takim razie się rozumie przez "rozpuszcza akryle Gunze"?
mało mnie to obchodzico to oznacza ,pomalowałem kilka modeli na ktorych były tamiye gunze C i H i na tym opieram swoje stwierdzenie
Solo napisał(a):Ja używam proporcji 1:3.
Solo napisał(a):Mam taką zasadę: najpierw ze 2-3 cienkie warstwy, tzw. mgiełka, aż mam pewność że lakier dobrze leży (wtedy jest taki raczej półmat niż połysk), a na to, jak to dobrze zaschnie (czekam ze 2-3 minuty powiedzmy, może trochę dłużej), kładę jedną tzw. mokrą, solidną warstwę i wtedy mam pewność, że się błyszczy.
RAV napisał(a):Dodanie do farby Gunze ok. 10% zmywacza Wamodu wydłuża jego mokrość i wygładza powierzchnię.
Solo napisał(a):Nie sądzę.
Tzn. ja też tak kiedyś myślałem, ale jak położyłem grubą warstwę lakieru clear na chropowatą powierzchnię, to dalej miałem chropowatą powierzchnię.
Sądzę, że to trzeba polerować i jeszcze raz lakierować.
Ewentualnie możesz trysnąć mgiełką rozpuszczalnika i może to nieco rozpuści i wyrówna tę powierzchnię.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości